Радивојевић: Жал за титулом, нећу заборавити тројку Дробњака

БЕОГРАД: Бивши капитен кошаркаша Црвене звезде Вук Радивојевић, који је скоро завршио каријеру, изјавио је да жали што са бившим клубом није освојио титулу првака Србије и да ће га доживотно пратити финална серија из 2007. године против Партизана и чувена тројка из аута Предрага Дробњака.
Vuk Radivojević/KK Igokea
Фото: КК Игокеа/Вук Радивојевић

Радивојевић се после 18 година опростио од активног играња у дресу Игокее и у истом клубу преузео улогу извшног спортског директора.

"Било је тужних тренутака, а велика ми је жал што са Црвеном звездом нисам освојио титулу првака. Та финала са Партизаном пратиће ме доживотно. Ипак, много више је ствари које су ми остале у позитивном сећању. Када сам био клинац, па дођеш у Звезду, па цео тај пут, освајање Купа у Новом Саду 2004... А у том моменту имао сам само 19 година и већ решавао неке утакмице. То су моменти којих ћу сигурно да се сећам целог живота", рекао је Радивојевић.

Радивојевић признаје да не може да заборави пораз од Партизана у серији 3:1 пре 12 година.

"Памтићу оно финале са Партизаном 2007. То је нама била последња сезона у клубу, играли смо без финансија, плата, када смо се сви у клубу ујединили у жељи да упркос свему дамо све од себе. Играчи су направили договор да сви останемо и освојимо титулу. Ту су још били Гуровић, Антић, Драгићевић, Петар Поповић, имали смо сјајан тим, али ону Дробњакову тројку из аута нећу моћи лако да заборавим. У исто време, памтим утакмицу против Партизана када сам убацио 37 поена, то ми је рекорд против црно-белих".

Он је додао да је циљ Игокее да се бори за висок пласман у АБА лиги са новим тренером Александром Трифиновићем.

"Довели смо Трифуновића, расту нам и амбиције. Озбиљан је тренер, пет пута је водио озбиљне клубове у Евролиги и доказан је стручњак. Сарађивао сам са њим у Звезди, и жеља нам је да будемо у врху табеле и да искористимо шансу ако нам се укаже", рекао је он, уз констатацију да је клуб задржао Саву Лешића, Далибора Илића и Марка Луковића.

Доскорашњи плејмејкер сматра да је АБА лига најквалитетније такмичење на овим просторима.

"АБА лига изазива доста пажње и полемика, причало се да смо због ње умањили квалитет домаће кошарке, али мислим да не би могло да се функционише без регионалног такмичења. То је реалност, имамо проходност у Евролигу и Еврокуп. Одлична је лига за младе играче да стасају, из године у годину све је јача, а следећа сезона биће много квалитетнија".

Према његовим речима и у новој сезони такмичење на Јадрану биће доста узбудљиво.

"Морнар је довео Милка Бјелицу и друге озбиљне играче, Приморска је ушла са озбиљним буџетом, довели су квалитетне странце. Да не говоримо о фузионисању Олимпије и Цедевите, са овим склапањем биће још бољи. Да не спомињем Звезду, Будућност, Партизан. Такође, и ми као клуб имамо амбиције да будемо у врху. Тако да лига неће сигурно бити лагана за игру. Видели смо у АБА лиги да свако сваког може да победи. Све екипе су на једној или две утакмице разлике", закључио је Радивојевић.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести