Радоњић: И Партизан и ми имамо додатне разлоге да дамо максимум

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је да и Партизан и његов тим имају додатне разлоге да дају максимум у вечитом дербију.
Dejan Radonjic, foto: Fonet
Фото: FoNet

Црвено-бели сутра до 19.30 биће домаћини Партизану у хали "Александар Николић" у 21. колу регионалне АБА лиге.

"Утакмице Црвене звезде и Партизана увек имају специфичну тежину. Ми смо у жестоком ритму, и исти ритам нас очекује и у наредном периоду и након дербија. Осим специфичне тежине, и Партизан и ми имамо додатне разлоге да дамо наш тренутни максимум. Немамо капитена Бранка Лазића за утакмицу с Партизаном, али остали играчи зато морају да буду спремни да дају максималан допринос“, рекао је Радоњић за клупски сајт.

Ово ће бити трећи овосезонски дуел два ривала, а у оба претходна славили су црвено-бели.

У првом дербију у АБА лиги Звезда је славила са 80:79, у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа на путу ка освајању трофеја такође је било минималних 79:78, а првотимац Дејан Давидовац очекује велику борбу и у сустрашнем дербију.

"Дерби утакмице увек имају своју специфичност и набој, добро се познајемо јер ће нам бити трећа утакмица у сезони. Да не користим фразе, заиста није важна ни тренутна форма, ни тренутне амбиције. Нама је заиста било тешко у претходном периоду, момци који су били ван екипе су нам много недостајали у сваком смислу, а утакмица је било баш пуно. Полако се комплетирамо,мада нећемо имати капитена у недељу на паркету. Хватамо ритам, и желимо да наставимо да се подижемо као тим. Очекујем велику борбу и наш максималан ангажман", рекао је Давидовац.

Црвена звезда тренутно има скор 15-2, док Партизан има учинак од 7-12.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести