Радоњић уочи Партизана: Није најважније, али је битно

БЕОГРАД: „Сви јако добро знамо шта носе утакмице Црвене звезде и Партизана, дерби има своју специфичност и без обзира на то што је тек почетак сезоне и што се у новембру не играју најважнији мечеви, увек је битно добро играти против Партизана”, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић уочи дербија осмог кола АБА лиге против вечитог ривала.
dejan radonjic, foto kkcrvenazvezda rs
Фото: kkcrvenazvezda.rs

"Партизан је у овом тренутку без пораза и први је на табели. Ми дочекујемо ову утакмицу у жестоком ритму и након велике потрошње након утакмице са Асвелом. Више играча изашло из ње са последицама, тако да смо покушаили да искористимо ово време на најбољи могући начин да се опоравимо, будемо што спремнији и одиграмо добар меч”, рекао је Радоњић за клупски сајт.

Најискуснији Звездин првотимац Марко Симоновић истиче да је дерби утакмица у којој није важно шта се дешавало јер носи посебну инспирацију и начин играња.

"Они су ове сезоне оформили искусан стручни штаб и састав, мешавину младих талентованих играча и искусних, чак и оних који су прошле сезоне играли Ф4 Евролиге и НБА лигу. Имају добар старт у АБА лиги и скоро одличан у Еврокупу што довољно говори какве су им амбиције. Ми смо са друге стране поново у серији, одиграли смо тешку утакмицу са Асвелом, имали смо два дана да се припремимо и верујем да ћемо одиграти добру утакмицу пред нашим навијачима”, рекао је Симоновић.

Утакмица између Звезде и Партизана игра се сутра од 19 сати у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести