Ратко Варда оштро критиковао давање пасоша странцима

Пред Куп у Нишу Партизан и Црвена звезда нашли су се пред проблемом јер у ростерима могу да користе само четворицу странаца.
ratko varda
Фото: Youtube Printscreen

Црно–бели су тај проблем решили тако што је Маркус Пејџ добио пасош Србије и водиће се као домаћи играч. Било је најава да ће исто урадити Звезда у случају Нигеријца Мајкла Оџа. Овај кошаркаш, ипак, није на списку играча који ће учествовати на Купу. Давање пасоша странцима, што је већ уобичајна пракса годинама, наљутило је бившег кошаракаша Ратка Варду.

„Треба ли било који коментар!? Ма јок, ми смо земља великог срца, тако бре треба још једном да покажемо да држављанство Републике Србије очигледно неким људима ништа не значи. Да су наша деца очигледно “слине” које треба истрести, па дајете држављанство неком ко је пре ове године за Србију чуо можда само преко ТВ и сви су они бољи од наше деце! Срам вас све било, све који сте подржали и омогућили ово! Зашто мени нико није дао амерички пасош, турски, руски, пољски?“, написао је Ратко Варда на Инстаграм профилу.

Он је 2013. године у завршници Купа Радивоја Кораћа у дресу Радничког играо као страни држављанин иако је имао пасош наше земље и у Србији је живео од 1991. Тада играчима са двојним држављанством није било дозвољено да играју.

„Да вас подсетим на једну чињеницу, 2013. године док сам играо у Радничком и пре него што сам покидао тетиву за финале Купа Радивоја Кораћа нисам био држављанин Србије, иако сам измиривао све пореске обавезе (тад сам био држављанин Србије) и живео у Београду од моје дванаесте или од 1991. године. Е тад сам био држављанин Босне и Херцеговине! Јер је вама то тако одговарало. Поносан сам на своје корене! Ја сам Србин из Босне, али пре свега човек и спортиста! Срам вас било“, поручио је Ратко Варда.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести