Реал на Ф4, мајсторица у Пиреју одлучује

ИСТАНБУЛ: Кошаркаши Реал Мадрида пласирали су се на Фајнал-фор Евролиге пошто је против Дарушафаке славио са 3:2 у серији, док је Олимпијакос вратио брејк Ефесу и мајсторица у Пиреју одлучиће последwег учесника завршног турнира.
kosarkasi real madrid EPA SEDAT SUNA.jpg
Фото: EPA (SEDAT SUNA)

Реал је после 1:1 у Мадриду направио два брејка у Истанбулу, други тријумфом 89:78, и обезбедио место на Фајнал-фору баш у том граду.

Опет је најефикаснији у Реалу био Сехио Qуq са 17 поена, по два маwе имали Ентони Рендолф и Треј Томпкинс, а плеј Дарушафаке Бредли Вонамејкер 25.

Олимпијакос је поново показао да је тим који се не предаје, губио је 18:6 и 27:14, али је на крилима тројки сјајног Василиса Спанулиса преокренуо резултат и победио 74:62 за 2:2 у серији.

Када је било најбитније, у последwој деоници, више од четири минута грчки тим није примио кош, Спанулис је меч завршио са 18 поена (5/8 за три), 11 је имао Јоргос Принтезис, 10 Ерик Грин, а на другој страни Џејсон Гренџер 17.

Фајнал-фор у Истанбулу одржава се од 19. до 21. маја, Реал у полуфиналу игра против Фенербахчеа, а бранилац титуле ЦСКА чека боqег између Олимпијакоса и Ефеса чији је пети меч на програму у уторак.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести