Ристић: Позив велика част, желим да покажем шта умем

БЕОГРАД: Кошаркаш Фуенлабраде Душан Ристић рекао је да му је велика чашт што се нашао на списку играча које је селектор Светислав Пешић позвао за мечеве квалификација за Светско првенство 2023. године.
d
Фото: Tanjug/ Z. Žestić

Први пут да сам позван на припреме репрезентације и стварно је сјајан осећај. Велика ми је част што сам део националног тима. Мислим да сви момци који су се окупили имају велику жељу да се што боље покажу селектору Пешићу. И ја такође имам жељу да покажем шта умем. Даћу све од себе да помогнем тиму и да урадим све оно што се од мене тражи, рекао је Ристић Танјугу.

Ристић је један од шесторице дебитаната који ће конкурисати за првих 12, а поред њега први пут позив у национални тим добили су Ален Смаилагић, Балша Копривица, Николе Ðуришић, Никола Јовић и Марко Јадодић Куриџа.

Велика ствар за мене и моју каријери је то што сам овде на тренинзима репрезентације. Са једне стране је потврда мог рада из прошлости. Срећан сам што сам овде, истакао је 26-годишњи центар.

Србија новембарски квалификациони прозор отвара у четвртак 25. новембра, када дочекује Летонију у Београду од 20 сати у хали "Александар Николић", а три дана касније гостује Белгији у Монсу.

Припреме су атипичне због ових прозора и много играча из Евролиге није могло да се одазове. Неке ствари морамо да решавамо брзо, пошто тим у овом саставу није имао искуства да игра заједно у претходним такмичењима. Морамо што брже да се навикнемо једни на друге, да се прилагодимо систему који тренери од нас траже. Мислим да ћемо за то време до утакмице успети да постигнемо оно што је потребно и да ћемо максимално спремно ући у дуел против Летоније, казао је Ристић.

Бивши играч Црвене звезде, Астане, Бреше и Автодора истиче да ће национални тим бити усресређен на уигравање.

Тренутно се фокусирамо само на нашу игру, на основне принципе напада и одбране. Нисмо много говорили од игри Летоније и о њиховој тактици. Фокус је на нама, да се што пре уиграмо као тим, да поставимо основне принципе како ћемо да се бранимо и, нападамо. Након тога ћемо се дотаћи и противника, закључио је Ристић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести