Ристић: Проценио сам да је боље да останем у Казахстану

БЕОГРАД: Кошаркаш Црвене звезде Душан Ристић, који је пре неколико дана званично завршио позајмицу у казахстанској Астани, изјавио да је ситуација због пандемије вируса корона у тој земљи озбиљна.
dusan ristic
Фото: Youtube Printscreen

"Као што знате ситуација свуда у свету везана за вирус КОВИД 19 није уопште наивна, тако је и овде у Казахстану. Уведено је ванредно стање. Оно што се дешава овде је да је народ у Казахстану схватио ово врло озбиљно и поред чињенице да није уведен полицијски час, ретко је видети људе да шетају на улицама, а они који се затекну носе маске. Приметан је и појачан рад људи који дезинфикују улице, зграде…Углавном, врло су дисциплиновани и придржавају се свега што се изнесе као препорука како би се сачували", рекао је Ристић за сајт Црвене звезде.

ВТБ лига је била одложена, али пре два дана је донесена одлука да првенство буде прекинуто и поништено без победника.

"То је лига клубова из неколико држава и морала је да буде заустављена из више разлога. Кошарка није и не сме да буде у првом плану, сада сви морамо да се потрудимо да максимално озбиљно схватимо ову ситуацију и уцинимо свешто је у нашој моћи да успоримо ширење овог вируса".

Ристић је истакао да има много компликованији повратак у домовину.

"И даље сам у комуникацији са играчима Астане, имамо своју групу комуницирамо. Неки су одлучили да иду кућама, а ја остао сам овде. Проценио сам да је боље и најбезбедније и за моју породицу у Србији и за мене да останем у Казахстану. Уз све то, практично је немогуће сада наћи неку везу из Казахстана до Србије, што уз преседање на три-четири авиона представља ризик", додао је Ристић ии изразио наду да ће се све нормализовати.

"Надам се да ће се све смирити, стабилизовати и да ћемо моћи да се вратимо нашим нормалним животима. Да би то тако било, морамо да водимо рачуна и о себи и о другима. Такође, морамо обавезно останемо код куће и држимо ту дистанцу јер је то очигледно једини начин да се ширење овог вируса заустави", закључио је Ристић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести