Родригез не игра за Шпанију на СП у Кини

МАДРИД: Шпански кошаркаш Серхио Родригез саопштио је да неће играти за репрезентацију на предстојећем Светском првенству у Кини.
kosarkasi rodrigez
Фото: Tanjug (AP Photo/Alvaro Barrientos)

Искусни плејмејкер истакао је да му је то једна од најтежих одлука у спортској каријери.

"Била је то тешка и компликована одлукла, јер је за мене играње за репрезентацију и представљање своје жемље током 15 година био приоритет. Али морам да будем искрен и овај пут, јер мислим да нисам у могућности да помогнем Шпанији на Светском првенству у Кини", написао је Родигрез на друштевним мрежама.

Као разлог изостанка из националног тима, Родригез је навео да жели да проведе више времена са својом породицом и да се опорави од напорне и тешке сезоне у ЦСКА.

Прошле сезоне, 33-годишњи организатор игре са "армејцима" је освојио Евролигу и титулу у ВТБ лиги.

Била му је то друга титула у најјачем кошаркашком клупском такмичењу, након што је прву освојио 2015. године са Реал Мадридом.

Са Шпанијом је 2006. године био шампион света, на Олимпијским играма у Лондону 2012. има освојено сребро, а четири године касније на истом такмичењу у Рио де Жанеиру окитио се бронзом.

На Европском првенству 2015. године, "Ћаћо" је био шампион Старог континента, док је три године раније дошао до трећег степеника на победничком постољу, као и на ЕП 2017.

Светско првенство за кошаркаше игре се од 31. августа до 15. септембра, а Шпанија је у групи Ц са Ираном, Тунисом и Порториком.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести