Шакота: Биће интересантно у Милану; Добрић: На победу

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота, пред меч 12. кола Евролиге против Олимпије у Милану, изјавио је да очекује интересантну утакмицу и додао да веома респектује колегу Етореа Месину.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

"Очигледно да је екипи Арманија циљ плеј-оф Евролиге, у горњем су делу табеле. Са друге стране, учинак у домаћој лиги им је слаб, што је чудно са таквим саставом и тренером. И остале екипе по Европи имају променљиве резултате, али ми немамо избор. Нама је АБА лига приоритет, нисмо у истој ситуацији, јер они имају уговор и играће Евролигу и следеће сезоне. Велики респект према тренеру Месини, имају јак састав, играју модерно, мењају одбране у зависности од нападача, одговарају свим врстама тактике. Јасно је да имају високе циљеве и очекујем интересантну евролигашку утакмицу. Волео би да одиграмо један добар, леп меч у Милану", рекао је тренер Шакота за клупски сајт.

Дрес Олимпије носе Владимир Мицов и Немања Недовић, а Звездин кошаркаш Огњен Добрић истиче да ће у Милану покушати да дођу до победе.

"Очекује нас тешка утакмица, противник је врло квалитетан. Добро играју ове сезоне у Евролиги, уз пуну халу, али идемо да одиграмо што боље у Милану и да пробамо да победимо. Пораз у Љубљани нас није пореметио и очекујем да покажемо добро издање. Имају на свим позицијама квалитетне играче, индивидуално су јаки, али мораћемо да наметнемо свој ритам и да покушамо да дођемо до бодова", рекао је Добрић.

Утакмица између Олимпије и Црвене звезде игра се у сутра од 20.45 у дворани "Медиоланум Форум".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести