Шакота: Недостајало енергије, није било времена за тренинг

БЕОГРАД, 16. јануара (Тањуг) - Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота, после пораза од Жалгириса у Евролиги, изјавио је да је његовој екипи недостајало енергије.
a
Фото: Youtube Printscreen

"Играли су паметно, имали су енергију, користили су "мисмеч" ситуације, борили смо се колико смо могли, недостајали су нам неки играчи… И догодило се нешто што смо могли да предвидимо када играмо далеко од нивоа на којем смо одиграли неке раније утакмице у Евролиги", рекао је Шакота на конференцији за медије.

На питање шта је узроковало серију Жалгириса 11-0 у трећој четвртини која је решила меч рекао је:

"Ући ћу у тему која нема везе са тим. Пре свега, уопште није испало фер код нас да играмо две утакмице у два дана, док Жалгирис има три дана и Алба има толико. кад имамо два дана не можемо да направимо тренинг. у тој ситуацији смо остали без играча… Озбиљно смо схватали утакмицу против Меге и били су у озбиљној предности, као што ће бити и Алба" рекао је Шакота.

Према његовим речима, можда је зато и уследио пад концентрације.

"Браун није тренирао, био је повређен, нама код прве ротације доста пада квалитет и они то добро читају, Јасикевичијус је то читао добро, врхунски је тренер и у том прекиду су направили велику серију коју је требало да направимо фаул, а нисмо. слабо смо то "ишчитали", да ли нас је повукао резултат, мислећи да је све у реду… Тај период је можда одлучио ток утакмице".

На констатацију да је Звезда имала доста проблема у нападу Шакота се надовезао.

"Ако кажете да је ово једна од лошијих утакмица, ја ћу да кажем да ће још да их буде, јер су ово озбиљни противници, а ми смо били озбиљно оштећени у припреми. Они су овако играли и против Реала и против ранијих протиивника. Дигли су форму за 50 одсто, а то нам је отежало игру у нападу, очигледно је да Браун није имао свежину и то се видело у продорима, кад се повлачио, није ишао до краја како може, очигледно није био сигуран у своје ноге. Јуче је пробао да тренира са проблемима… на неки начин његов квалитет игре одређује у Евролиги како ћемо да играмо. Било је ту пуно детаља, није то само једна ствар" рекао је тренер црвено-белих и додао да у недостатку времена за опоравак екипа у четвртак неће ни имати тренинг, већ опоравак и одмор како би се некако супротставила екипи Албе у петак.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести