Шакота: Пласман није реалан, Фенербахче фаворит за трофеј

ИСТАНБУЛ: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота изјавио је да тренутна позиција Фенербахчеа на табели Евролиге није реална и да његов тим очекује тежак дуел 27. кола, против једног од фаворита за трофеј.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

Као и на прошлом мечу против Басконије, Шакота неће бити са екипом у Истанбулу због здравствених проблема, па ће тим поново водити Андрија Гавриловић.

"Играмо са екипама које желе висок пласман и те утакмице сигурно неће бити лаке. Не бих улазио у то зашто је Фенербахче ушао у серију која их тренутно одваја од високог пласмана. Гледао сам их на свим утакмицама ове године, технички имају све. Играмо са екипом која можда по пласману не оправдава ту улогу, али за мене је Фенербахче од почетка један од фаворита за трофеј", рекао је Шакота за клупски сајт.

Због повреда у Истанбул нису отпутовали Огњен Добрић и Чарлс Џенкинс, а кошаркаш црвено-белих Владимир Штимац, који је сезону почео у дресу Фенербахчеа, сматра да је турски тим фаворит.

"Мислим да тренутно стање на табели није њихово право лице, али враћају се и укључили су се у борбу за плеј-оф. Не можеш да идеш на такву екипу и таквог тренера, а да мислиш да нецеш бити максимално скаутиран, то је једна права ‘машинерија. Дефинитивно су фаворити против нас. Распоред нам никако не иде на руку. Већ трећу или четврту недељу имамо пет утакмица у 10 дана, али не смемо поразе да приписујемо умору, да се жалимо, већ треба да се ‘скупимо’ као екипа и да ‘копамо’ даље. Наравно да желимо да победимо сваку утакмицу, тако идемо и у Истанбул”, рекао је Штимац.

Меч између кошаркаша Фенербахчеа и Црвене звезде игра се сутра од 18.45 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести