Шакота пред Албу: Да се опоравимо како знамо и умемо

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота изјавио је да његов тим мора да врати снагу и енергију пред меч са Албом у 20. колу Евролиге.
з
Фото: Youtube Printscreen

Црвено-бели су синоћ поражени од Жалгириса 76:70 на домаћем паркету и прекинули серију од четри победе у низу.

"Играмо против екипе која има добро познат начин игре, а то је транзиција, много контри, шутева. Не смемо да заборавимо да нас је са тим стилом игре Алба потпуно надиграла у Берлину. Мораћемо брзо да вратимо енергију и да се опоравимо како знамо и умемо. Са друге стране, Алба показује по последњим утакмицама да је у доброј форми, играју дуго заједно и имају искусног тренера (Гарсија Аито) који је поставио свој систем, у коме ови играчи играју већ неколико сезона" рекао је Шакота за клупски сајт.

Првотимац црвено-белих Огњен Добрић каже да ће подршка навијача имати велику улогу у сутрашњем мечу.

"Имали смо сјајну подршку са трибина у среду увече и она ће нам бити још важнија у петак против Албе, јер се много трошимо ове недеље у овом ритму утакмица. Када се на то додају и бројне повреде…Међутим, верујемо да можемо брзо да се освежимо колико-толико опоравимо и припремимо за екипу која игра потпуно другачије од Жалгириса. Играју изузетно брзо, са највећим бројем поседа, шутева и контранапада. То значи да морамо да контролишемо дешавања на паркету, да их успоримо, да одиграмо чврсто и паметно у одбрани", рекао је Добрић.

Меч између кошаркаша Црвене звезде и Албе игра се 16. јануара од 19 сати у "Штарк арени".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести