Шакота: Утисак је да смо сами себе победили

НИШ: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота честитао је Партизану на освајању Купа Кораћа, истакавши да његов тим победио сам себе.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

Партизан је у драматичној завршници победио Црвену звезду 85:84 и трећи пут узастопно освојио "Жућкову левицу", иако су црвено-бели 17,5 секунди пре краја регуларног дела имала плус шест.

"Мислим да је утакмица била узбудљива за гледање. Добра, квалитетна, било је доста промена резултата. Честитам Партизану, могло је бити другачије. Као што смо јуче ми имали среће, тако су они сада, па је тако, нажалост, утисак да смо сами изгубили. Нисмо сачували предност која је била поприлично велика на крају и поред договора да се прави фаул. Чудне одлуке за фаул у нападу у завршници, тако да су то неке ствари које би требало још једном погледати, па проверити. Сви остали статистички подаци су скоро исти, осим што смо били бољи у скоку. Направили смо 22 грешке и то је сигурно одлучило победника", рекао је Шакота.

Он се осврнуо и на фаул Кевина Пантера у нападу у финишу сусрета, када још лопта није убачена у игру.

"Мислим да је играч стао испред њега, можда и непрописно, јер ти ако хоћеш да се крећеш, немаш избора. Поприлично је далеко било...То је ситуација, моменат. Као што је договор био да се направи фаул, а није направљен, то су јако велике грешке за утакмицу у којој смо дали све и ту не може ништа да се замери, али те две грешке су нас коштале", рекао је Шакота.

"Победе доносе самопоуздање, то је тачно, а велике екипе су оне које паметно настављају и анализирају. Ми смо прошли тек пола утакмица које нас чекају ове сезоне. Јесмо хтели да освојимо, били смо близу, али важније утакмице долазе. Партизан је јака екипа, није спорно, мислим да је био фаворит, с обзиром на пласман у АБА лиги и на то да је ово наша осма утакмица у 16 дана", закључио је Шакота.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести