Савић и званично спортски дирекор КК Партизан

БЕОГРАД: Легендарни кошаркашки репрезентативац Зоран Савић од данас је и званично нови спортски директор КК Партизан.
savic
Фото: Youtube Printscreen

Место спортског дирекора клуба из Хумској остало је упражњено након одласка Николе Лончара почетком фебруара, а Савић је данас званично представљен у београдском хотелу Радисон у присуству председника црно-белих Остоје Мијаиловића.

Савић је са репрезентацијом учествовао на пет великих такмичења и освојио Светско првенство 1990. године у Аргентини, три злата на Европским првенствима (1991, 1995 и 1997. године), као и сребрну медаљу на Олимпијским играма 1996. године у Атланти.

У клупској каријери наступао је за Ласту из Чапљине, Челик, Југопластику, Барселону у два мандата, ПАОК, Реал Мадрид, Виртус, Ефес и Фортитудо.

Освојио је бројне клупске трофеје, од чега три пута Евролигу, два пута са Југопласитиком и једном са Виртусом.

Након завршене играчке каријере обављао је функцију генералног менаџера у Фортитуду и Барселони.

Савић: Да клуб вратимо на старе стазе, тренер најбитнији

Циљ је да се клуб врати на старе стазе и да искористи бренд који има, рекао је данас нови спортски директор КК Партизан Зоран Савић.

Савић је данас званично преузео функцију спортског дирекора, а председник Остоја Мијаиловић истакао је да данас почиње нова етапа у клубу.

"Зорана Савића не треба посебно представљати, познаје га цела кошаркашка јавност. Радио је у кошаркашком свету, као директор, као менаџер. Од данас се окрећемо новом систему рада, новој филозофији. Гледамо у будућност", рекао је Мијаиловић новинарима на представаљању.

Савић се захавлио на указаној прилици да ради у Партизану.

"Клуб треба да се врати на старе стазе и да се искористи бренд који Партизан има, да нађемо размер страних играча и да правимо домаће играче", рекао је Савић.

Савић је упитан и шта га је мотивисало да се врати у српску и регионалу кошарку.

"По менталитету сам човек који ради у клубу, а не као агент. Последњих пет година нисам био у клубу, оставио сам тај посао који је доноси највећи стрес. Фали ми тај стрес, да ли смо добили утакмицу, да ли нисмо... За 99 посто људи је изненађење. Вратио сам се јер сам код свих мојих пријатеља као што су Лончар, Жељко Обрадовић, видео припадност бивших играча, јер никад ниједан није рекао ружну реч о клубу. Врло брзо се завршило, за пет дана ", рекао је Савић.

Савић долази у ситуацији када црно-бели играју једну од најлошијих сезона.

"Не могу да дам неке гаранције, могу да гарантујем маскималан рад. Да сам најбољи- нисам. Трудим се да учим. Мене само терен занима. Морамо да се окренемо кошарци".

Савић је истакао да је тренер у клубу најважнија особа у клубу, али да још увек није размишљао ко ће на тој позицији бити следеће сезоне.

"Најбитнији човек у клубу је тренер. Врхунски тренер од просечне екипе направити добру и обрнуто, Не смемо да погрешимо око тренера. Играче морамо да ставимо у ситауцију да обављају свој посао. Ми смо у ситауцији да знамо ко су нам председници клубова, а не знамо ко су играчи. Навијачи долазе због играча, а не због тога што сам ја спортски директор", рекао је Савић и да клуб мора да направи хибридни модел прваљења екипе.

"Партизан у овом тренуку по имену заслиужује да игра Евролигу. Екипа треба да пружа више од оног што даје. Ово нам је свима испит. Нисам размишљамо о томе, прва ствар је да завршимо сезону. Сваки играч мора да се докаже. Из пораза сам више научио него из победа", рекао је Савић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести