Симоновић: Лакше је из Меге бити на НБА драфту

БЕОГРАД: Кошаркаш Меге Марко Симоновић рекао је да су припреме најзаслужније за тријумфални старт екипе у новој сезони АБА лиге.
Mega Soccerbet/Ивица Веселинов
Фото: Mega Soccerbet/Ивица Веселинов/Марко Симоновић

Изабраници Владимира Јовановића остварили су три победе на старту регионалног шампионата, а такав учинак имају још само Црвена звезда и Будућност.

"Са припремама за ову сезону почели смо раније од осталих. Мислим да је то један од кључних разлога наше добре игре и три узастопна тријумфа на старту. Заиста смо напорно радили два месеца и тај квалитетно одрађен припремни период донео је резултате. Забележили смо веома важне победе на старту које су нам много значиле за стицање прекопотребног самопоуздања, јер смо веома млада екипа", рекао је Симоновић за клупски сајт.

Млади кошаркаш Меге после уводна три кола поново је у самом врху по индексним поенима.

"Задовољан сам својим учинком. Почео сам сезону добро и све то је плод сјајног тимског рада. Ипак, победе над Игокеом, Задром и Цибоном су ми значајније од свега. Ове сезоне добили смо велико појачање у лику Филипа Петрушева и мислим да се одлично допуњујемо. У ротацији са нама је и Никола Мишковић и све то за сада доста добро функционише", објаснио је Симоновић.

Прокоментарисао је оцене многих из света кошарке да су Петрушев и он тренутно најубојитији центарски тандем АБА лиге.

"Ми се раније нисмо познавали. Међутим, за кратко време смо, оно што се каже „кликнули". Имамо фантастичан однос на терену, али и ван њега и мислим да ће нам то у великој мери помоћи да добро функционишемо и у наредном периоду. Са висином од 210 центиметара обојица можемо да шутирамо за три поена, ширимо одбрану и тиме дајемо један другом много више простора и под кошем и то је велики плус за тим".

Због добрих игра претходне сезоне имао је понуде бројних клубова, а Симоновић је објаснио зашто је остао у Меги.

"Разлог за то је врло једноставан. Пријавио сам се за НБА драфт, који би требало да се одржи 18. новембра, а најбоља средина из које можете да одете у најквалитетнију лигу света је Мега. Довољно је само да погледате број играча који су у последњих неколико година из дреса Меге драфтовани у НБА, и јасно ће вам бити да је Мега у рангу са најпрестижнијим америчким Универзитетима и далеко испред свих европских клубова. И Филип Петрушев је са Универзитета Гонзага дошао у Мегу са истим циљем. Мој циљ је да заиграм у НБА, а Мега је била најбољи пут ка томе и у то сам се лично уверио на основу изванредног рада са младим играчима и пажњи која им се поклања", истакао је Симоновић.

У недељу у подне Симоновића и другове очекује најтежи испит до сада - дуел са Црвеном звездом.

"Предстоји нам меч са далеко најквалитетнијим тимом у АБА лиги. Имају заиста врхунске играче и зато ће тај меч бити велики изазов за све нас. Потрудићемо се да пружимо што бољу партију и покушамо да се надигравамо са Звездом, која је у прва три кола показала силу и кроз кош разлику +100. Биће то добра прилика да видимо где смо у односу на најјачи тим у лиги, они су без сваке сумње велики фаворити, а ми ће се потрудити, ако нам се укаже прилика, да направимо изненађење", закључио је Симоновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести