СП до 19: Србија у четвртфиналу, пали Филипинци

Репрезентација Србије у кошарци до 19 година пласирала се у шетвртфинале Светског првенства које се одржава на Криту, савладали су Филипине са 87:60 (19:14, 24:14, 21:14, 23:18).
Srbija do 19 - Filipini/Jutjub/FIBA
Фото: Youtube Printscreen

Србија је била много боља током целог меча, само у првој четвртини Филипинци држали корак колико толико, јер са мало јачом одбрано Срби су направили разлику од двадесетак поена у првом полувремену а на крају је било 43:28.   

У другом делу слично се играло, Србија је одржавала предност и чак десет играча се уписало у стрелце.

Филипинци су покушавали брзом игром да нешто ураде али су били заустављени.

Код Србије су се истакли: Пецарски са 21 (6ск) поеном, Петрушев 17 (8ск), Илић 13 (10ск), Пауновић је имао 8 поена (5сл, 8ас), Васиљевић 8 (7ск) поена.

Код Филипина: Илдефонсо 18 поена, Сото 13, Абадијано 12 поена.

Селектор Александар Бућан:

-Очигледа разлика у квалитету је реализована у данашњој утакмици. Захваљујући тешко стеченом учинку унутар групе довели смо себе у ситуацију да имамо слабијег противника у осмини финала. Сутра нас очекује припрема за Литванију од које смо претрпели једини пораз на прошлогодишњем Европском првенству. Честитам момцима на победи и постигнутом у досадшњем делу првенства. Припремићемо се добро, пружити максимум у наредне три најтеже утакмице на такмичењу.

У четвртфиналу Србија се састаje са Литванијом.

М. К.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести