СП КИНА 2019: Американци седми, победили Пољаке

Кошаркаши САД победили су Пољску резултатом 87:74 и заузели седмо место на Светском првенству у Кини.
sad poljska, fiba
Фото: ФИБА

Американци су били знатно бољи у првом полувремену и доминирали у првих 20 минута. Шут их је ишао, погађали су тројке, а поене су тимски "поделили". Американци су додали гас у завршници друге четвртине, иако су у првој направили највећу разлику, па на паузу отишли са +17 (47:30).

У другом полувремену Пољаци су заиграли много боље. Користили су хаотичну игру Американаца и долазили до поена, а средином треће деонице направили серију од 10:0 и пришли на само осам поена минуса предвођеним Слотером и Вачинским. Грег Попович је тада позвао први тајм-аут, који је, према очекивањима, уродио плодом. Мидлтон и Мичел су се пробудили, погодили пар шутева и убрзо је поново било +12 за САД. Крајем треће и почетком последње деонице Пољаци су успевали да дођу до једноцифреног резултатског минуса, али ништа више од тога. Слотер је покушао све сам на крају, али пошто помоћи није било, није било ни значајније серије. Американци су одиграли колико су морали до краја меча и победили.

САД су раније обезбедиле учешће на Олимпијским играма у Токију као једна од две најбољепласиране екипе из Америка, док ће Пољска, као и Србија, тражити шансу путем квалификација.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести