СП КИНА 2019: Србија - Аргентина 87:97 (23:25, 26:29, 18:14, 20:29)

Кошаркаши Србије изгубили су четвртфинални дуел од Аргентине са 97:87. Овим су срушени снови Србије о медаљи на Светском првенству. Сада нам остају утакмице за пласман од 5. до 8. места.
1
Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSK

Србија је прву фазу такмичења завршила на првој позицији у Групи Д, а у Групи Ј је била другопласирана.

Аргентина нема пораз на Светском купу, а досад се састајала са екипама Русије, Нигерије, Јужне Кореје, Венецуеле и Пољске.

Победник овог меча у полуфиналу ће играти са бољим из дуела између САД и Француске.

1/4

Аргентинци су боље отворили меч и повели са 7:2, а потом и са 12:4. Ипак, платилу су цену у фауловима и брзо изашли из бонуса већ у прва четири минута. Српски кошаркаши су држали прикључак поенима са линије слободних бацања и на четири и по минута резултат је био 16:12 за Аргентинце.

Потом са пар лепих акција које су завршили Јокић и Бјелица долазимо до изједначења - 16:16. А онда Кампацо тројком доводи Аргентину до 19:16. 

Сјајна рампа Лучића и погодак Гудурића доводе Србију до првог вођства од 21:22. До краја Аргентина је више имала успеха и повела са 25:23.

Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSK

2/4

Србија овај део игре почиње са два поена Мицића и додатним слободним бацањем те долази до предности на 25:26. Потом следе по два неуспешна напада на обе стране и погодак Аргентине за 27:26.

Марјановић је одиграо неколико минута, али је у свим покушајима да дође до коша спречен, а после неспортске грешке се враћа на клупу. Две тројке Аргентине, два бацања, уз сјајно закуцавање Богдановића, доводе Аргентину на 35:28

Аргентинци нам праве много проблема у нападу. Пролазе нам лако иза леђа, а уз то их служи шут за три поена - шест од 11, Срби једну од шест.  Лако су поново дошли до осам поена предности на 42:34.  Уследео је тројкашки обрачун, по две на обе стране, од тога Богдановићева са преко осам метара.

Ипак, Аргентинци невероватно добри иза линије 6,25 одржавају разлику. Таман што им се приближимо, они убаце тројку. Тешка битка, велики број поена. На крају на полувремену 54:49 за Аргентину.

3/4

На старту трећег периода Ђорђевић је уместо Радуљице убацио Бјелицу. Добро су почели наши кошаркаши, Богдановић је убацио тројуку и смањио предност Аргентине на 54:52. Али, следећи напад није искористила Србија за изједначење. Јовић је био одличан у одбрани и обезбедио нови напад, али је Лучић промашио тројку. Зато је Аргентина опет лагано дошла до поготка преко Делијеа за 56:52. Поново ништа од тројке за Србију, али зато с друге стране Аргентинцима успева преко Сколе за 59:52. Бјелици мало тога полази за руком, изгубио је и лопту, али је Лучић поготком успео да смањи на 63:59. Бјелица ни зицер није погодио, аонда је уследила и техничка грешка нашој клупи. Коначно је Бјелица успео да освоји лопту, пронашао је Лучића, који је самњио на 66:61. Коначно је и Бјелица успео да погоди и то тројку из корака и смањи на 66:64. Већ у следећем нападу је Бјелица поново био у шанси, али је фаулиран и са линије слободних је смањио на 66:65. Милутинов је направио личну, а Дек са линије слободних бацања повећао предност на 68:65. Затим је Богдановић успео да убаци оба бацања после прекршаја који је начињен на њему – 68:67. Опет смо пропустили шану за вођство, Лучић је промашио тројку, а Бјелица полагање. Судије и даље дозвољавају тучу на терену, завршена је изузетно тешка четвртина са правом рововском битком на терену.

Стао је шут Аргентине, коначно, па је могла и да се развије игра Србије и добили смо једну четвртину.

4/4

На почетку четвртине коначно је Србија успела да пређе у вођство и то тројком Гудурића за 70:68. Међутим, Јокић у следећем нападу није успео да погоди тројку и у следећем нападу Јокић је промашио овај пут под кошем. Е ове грешке су искористили Аргентинци, убацили тројку и поново повели са 71:70. Уследио је прекршај у нападу Мицића, а онда још једна тројка Аргентинаца преко Кампаца за 74:70. Узвратио је Јовић за 74:72. Прекршајем Симоновића Србија је искористила бонус, па је Гарино убацио два слободна за предност Аргентине од 76:72. Ни тајм-аут Ђорђевића није успео да нешто поправи. Србија је покушала тројкама да смањи предност, али безуспешно, а за то време Аргентинци су били сигурни у нападу, па су убрзо имали предност од 82:73. Црну серију прекинуо је Бјелица тројком 82:76. Затим је Лапровитола искористио непажњу Мицића и погодио уз слободно бацање за 85:76. После још јендог промашаја наших и Скола је изнудио 2+1 за 87:76, а онда је Ђорђевић затражио тајм-аут. Коначно је свиран прекршај над Бјелицом, који је погодио оба слободна бацања за 87:78. Лапровитола и Скола сјајном акцијом долазе до 89:78, а онда Богдановић успева да погоди за два и смањи на 89:80. Кампацо је успео да изнуди слободба бацања, промашио је оба, али се убрзо исправио. На минут ипо пре краја и даље Аргентина има девет поена предности, а онда је Богдановић тројком дао наду за преокрет – 91:85. Међутим, Кампацо је погодио невероватан шут, а Мицић изгубио лопту, да би Дек закуцао за 95:85 на 48 секунди пре краја. После тајм-аута, Скола погађа још два слободна за 97:85, а онда је на 10 секунди до краја Лучић само ублажио за коначних 97:87.

Србија је утакмицу изгубила највише захваљујући лошим решењима у одбрани. А када не иде у одбрани ни напад не може да буде идеалан. Уз то наше кошаркаше није ишао најбоље ни шут за три поена, за разлику од Аргентине.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести