СП КИНА 2019 Србија више него лако са +46 савладала Анголу

Кошаркаши Србије савладали су на старту Светског првенства у Кини Анголе резултатом 105:59.
1
Фото: FIBA

Најефикаснији у нашем тиму био је Богдан Богдановић са 24 поена, а двоцифрени учинак остварили су и Јокић, Марјановић, Милутином. Чак 32 асистенције су забележили наши кошаркаши што посебно говори о начину њихове игре и сјајним акцијама које су показали на терену.

Следећи меч на СП наши играју за два дана, дакле у понедељак од 13.30 по нашем времену против Филипина.

ПРВА ЧЕТВРТИНА Србија је први период игре добила резултатом 29:20. Може се рећи да  се видео обрачун тројкама. Четири тројке за Анголу и чак шест за Србију од којих је три постигао Богдан Богдановић.

У стрелце су се уписали и Јокић, Симоновић, Бирчевић, Гудурић, Мицић...

ДРУГА ЧЕТВРТИНА Кошаркаши Србије  добили су овај период игре резултатом 22:12, укупно на крају полувремена 50:32. Најефикаснији у нашем тиму био је Богдан Богдановић који је већ постигао 16 поена.Радује и што је у игри Владимир Лучић који се опоравио од недавне повреде.

Репрезентативци Анголе труде се да пруже јак отпор, али је очигледна разлика у квалитету. Највише поена постигао је Мораиш - 11.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА Србија је повећала предност на + 31 и добила овај период игре са 29:17, укупно 78:47.

Тројке Јокића и Симоновића, закуцавања Милутинова, те пробоји Богдановића, Јовића и Мицића, обележили су трећу четвртину.

Ангола је по игру показала да није достојан ривал нашем тиму.

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА Наши кошаркаши су још више додали гас и ову деоницу игре добили резултатом 27:12.

Отворили су наши овај део игре тројкама Мицића и Гудурића

Оних 30 поена разлике на крају трећег периода игре наши су наставаљали да повећавају ахваљујући сјајним асистенцијама Николе Јокића и закуцавањима Бобана Марјановића. Не треба занемарити и учинак осталих пре свега Богдановића, Гудурића и Симоновића.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести