СП у кошарци: Србија победила Филипине 126:67

У другом колу у групи Д на Светском првенству у кошарци Србија је напунила кош Филипина и играла се с противником. Прву четвртину добили смо са 28:13, другу са 34:22, скор у трећој је 37:13 а у четвртој 27:21.
kosarka srbija, KSS/Marko Metlas
Фото: КСС/Марко Метлас

Прва четвртина: Србија је први део меча против Филипина добила са 28:13.

Наша репрезентација доминирала је у рекету, Филипинци су покушавали шутем споља. Разлика у класи је више него видљива, за "орлове" је ово утакмица лаганог темпа а за нас је важна, јер је у игру ушао и Немања Бјелица и на самом крају четвртине погодио тројку.

Импресивно је изгледала рампа Симоновића, који је шаком "смечовао" по лопти Филипнца, који је покушао улаз. 

Друга четвртина: Друга четвртина припала је "орловима" са 34.22 . Наши у лаганом ритму мељу Филипинце у рекету, како у одбрани, тако и у нападу. Лепе соло "партитуре" имали су Јокић и Радуљица, а њихове акције биле су заправо део ваљане игре тима.

Повратник Бјелица погодио је још једну тројку, такође и Јокић и Богдановић . Одиграли смо и неколико лепих контри.

Трећа четвртина: Наравно, Србији је припала и трећа деоница утакмице са 37:13.  Разлика се вртела на четрдесет и више поена разлике током већег дела четвртине, на крају је прешла и педесет 

"Орлови" имају немерљиво већи број опција у нападу које Филипинци никако не могу да бране. У првом полувремену доминирали смо у рекету, у овој четвртини наши спољни играчи лако су налазили простор за шут и погађали. Најефикаснији је био Богдановић, српска ударна игла, а врвело је од лепих потеза, добрих одбрана и контри за дизање адреналина.

Марјановић је Филипинцима "залепио" банану на самој ивици рекета, Бјелица је погађао на "улазима" и лако и са тројке.   

Четврта четвртина: Србија је у последњој деоници утакмице смањила "гас", јер у завршници врећ више него убедљиво добијеног меча није требало ризиковати повреду неког од играча, нити их превише трошити на нешто што је давно током утакмице био завршен посао. "Орлови" су настојали да поентирају из лепих асистенција, контри. 

Спектакуларно је било закуцавање Симоновића, а пре тога и ванредна одбрана и контра "орлова".   

  

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести