Сребрне младе лавице обрадовале Србију

Женска млада репрезентација Србије, вратила се из Шопрона, где је на Европском првенству освојила сребрну медаљу.
Srbija sa srebrnom medaljom iz Soprona/KSS
Фото: Кошаркашки савез Србије

Наше талентоване девојке на аеродрому „Никола Тесла“ дочекали су родбина и пријатељи, многи су имали заставе и транспаренте подршке, а данас је у њихову част организована конференција за медије у Кући кошарке.

По повратку са Европског првенства, Милош Павловић, селектор најбољег тима Србије до 20 година, је рекао:

– Врло успешан турнир је иза нас. Опет смо успели да превазиђемо нека очекивања. Не могу да кажем да ми нисмо веровали, али чињенида је да бисмо оберучке прихватили да нам је неко понудио сребро пре него што смо отишли на Европско првенство. Веровали јесмо, али смо опет били реални и са обе ноге, чврсто на земљи. Трудили смо се да идемо из утакмице у утакмицу и да стрпљиво градимо свој пут. То нас је, уз сјајну атмосферу коју девојке имају, довело до позиције да опет играмо финале.

„Жао ми је што у финалу, против веома квалитетне Шпаније, нисмо показали наше право лице, па да онда видимо где смо и шта смо у односу на њих, рекао је Павловић.

Фото: Teodora Trudic, Ivana Katanic, Milos Pavlovic/KSS

У Кући кошарке, одражана је конференција за медије и пригодан коктел у част младим репрезентативкама Србије.

Девојке је прво поздравио Дејан Томашевић, генерални секретар КСС, који је истакао:

– Обично на овом месту седи председник Савеза, али он је тренутно на службеном путу. И ја вам, у његово, своје и у име свих људи из Кошаркашког савеза, од срца честитам на сјајном резултату. Питање свих питања, од како смо дошли у Савез, је да ли треба у млађим категоријама форсирати резултат или правити играче за А селекцију. Мислим да је најбоље када се уради једно и друго. Сигуран сам да ће многе од вас врло брзо бити и у А селекцији. А већ сте освојиле две медаље и већ сада стичете навику, што је феноменална ствар. Ми заиста много очекујемо од женске кошарке. Између осталог, зато смо се прихватили организације Европског првенства, следеће године у нашој земљи и мислим да сте ви да направиле сјајну увертиру. Од срца вам желим да многе од вас постану и сениорске репрезентативке и да остварите све што сте желеле када сте почињале да тренирате.

Капитен Ивана Катанић, иначе чланица идеалне петорке, је додала:

– Хвала свима, ово је велики успех за нас. Пресрећне смо што смо уопште ушле у финале. Наравно, остаје жал што нисмо освојиле злато, али биће прилике догодине.

Теодори Турудић, сјајном крилу репрезентације Србије, остао је најтежи задатак – да се после свега реченог не понавља. Зато је кратко констатовала:

– Хвала свима који су били уз нас, посебно девојкама и стручном штабу. Остварили смо велики успех, догодине можда буде било и боље.

М. К.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести