Српске кошаркашице на Златибору: Бићемо спремне за ЕП

БЕОГРАД: Кошаркашице Србије завршиле су припреме на Златибору и од данас настављају рад у Београду за предстојеће Европско првенство.
kosarkasice srbije
Фото: KSS

Изабранице Марине Маљковић на Златибору су радиле на стицању кондиције и снаге, али и уигравању акција, како у одбрани, тако и у нападу.

Кошаракашица Саша Чађо истиче да су ово биле најјаче припреме откако је она у репрезентацији.

"Јако смо тренирале и све девојке су дале максимум. Драго ми је због тога. Задовољна сам како је прошао овај део припрема. Покушавамо да извучемо најбоље из свих нас како бисмо што спремније доцекале првенство. С обзиром на то да је шампионат код нас осецамо мало већи притисак, па су зато и припреме јаче. Рекла бих да су ово до сада биле најјаце припреме које смо одрадиле на Златибору у последњих седам година, колико сам ја у репрезентацији", рекла је Чађо за сајт Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Српски тим на првом делу припрема посебну пажњу посветио физичкој спреми, која је предуслов за играње агресивне и борбене кошарке, а Маја Миљковић наводи да је атмосфера у тиму одлична.

"У овом тренутку смо далеко од онога што очекујемо, али до поцетка првенства имамо још двадесетак дана и знамо на чему треба да радимо. Атмосфера у екипи је сјајна. Девојке се одлицно слажу и то може да буде од великог знацаја, како би та енергија ван терена могла да нам донесе предност на утакмицама", рекла је Миљковић.

Кошаркашице Србије групну фазу такмичења на Европском првенству играће у Зрењанину против Белорусије, Русије и Белгије, а Невена Јовановић истче да екипа треба да се фокусира само на свој наступ.

"Група је јака, али на Европском првенству нема лаких противника. Размишљаћемо од утакмице до утакмице. Највише треба да се бавимо сами собом, а да се за сваког противника што боље спремимо и уђемо у утакмице храбро", закључила је Јовановић.

Европско првенство почиње 27. јуна и траје до 7. јула, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести