Српски кошаркаши једини непоражени тим пред Светско првенство

Успешно су кошаркаши Србије одрадили припреме пред Светско првенство у Кини и једини су непоражени тим у одиграних 10 утакмица.
Boban Marjanovic
Фото: Бобан Марјановић у дуелу с Французима, фото: КСС

После последње провере и освајања турнира Аустајгер куп у Шењангу, наша селекција стигла је у град Фошан, у коме ће у групи Д играти против Анголе, Италије и Филипина. Пошто су се наши кошаркаши преселили на југ Кине,  дочекала их је прилично другачија клима у односу на ону у Шењангу, већа влага и температура од 36 степени Целзијуса.

Испробао је селектор Александар Ђорђевић више комбинација током припрема, уверио се колико ко може да пружи у овом тренутку и слика о првој петорци се већ искристалисала. Велики изазов имали су наши кошаркаши у последњој припремој утакмици против Француске, када су на полувремену губили 32:23, да би на крају преокренули и славили 61:56.

– Све ово време постоји разлика у физичкој припремљености једног дела играча који су прошли кроз тимске припреме и другог дела играча који су имали приватне. Један на нула не постоји кошарка, један на нула не постоји начин да се спремиш за било које такмичење, па чак ни за утакмицу, него само и једино тимске припреме које имају одређени план, систем и принцип и које дају резултат већ годинама. И то је анализа целог овог припремног дела. Надамо се да ћемо како протиче првенство да сведемо ту разлику на што мањи ниво, јер је очигледно да ће то бити кључ. Као што од почетка ових шест година причам, физички и атлетски морамо да будемо доминантни да бисмо дошли до резултата које прижељкујемо и због којих радимо сваког дана – објаснио је Ђорђевић.

Српски тим је против “триколора” играо без Немање Бјелице, Богдана Богдановића и Владимира Лучића.

– Они су имали неке физичке проблеме, за које се надам да ће убрзо бити санирани и да ће сви бити у строју. Нисмо хтели да ризикујемо са Лучићем и добро је што смо одрадили овако како смо одрадили – казао је Ђорђевић.

Србија ће прву утакмицу одиграти у суботу против Анголе од 9.30 часова. Други ривал биће јој селекција Филипина 2. септембра, а два дана касније снаге ће одмерити са Италијанима.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести