„Српско величанство“: НБА објавила видео о Јокићу

ОРЛАНДО: Најјача кошаркашка лига на свету објавила је видео посвећен кошаркашу Деневра Николи Јокићу, који је ових дана главна тема у НБА лиги.
nba jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski)

Српски центар предводио је Нагетсе у полуфиналу плеј-оф против Лос Анђелес Клиперса, у ком је екипа Мајка Мелоуна преокренула и на крају славила 4:3, а Јокић је у одлучујућем мечу забележио трипл-дабл од 16 поена, 22 скока и 13 асистенција.

Тим поводом НБА лига је обајвила видео о томе како је изгледао пут "српске сензације" до најјаче лиге на свету, у ком су компилирани моменти из Јокићевог детињства до атрактиних потеза из лиге.

Одрастајући у Србији, заљубио сам се у кошарку. Играо сам професионално од 16. године и брзо сам се развијао. Радим исте ствари на паркету које сам радио и пре, прича Јокић у том снимку, ког НБА лига ословљава као "српско величанство".

Асистенције чине двојицу играча срећним, а поени једног. Једноставно је. Много сам радио да бих дошао до овог нивоа. Кад сам дошао овде, рекао сам себи да се потрудити да будем најбоља верзија себе. Надам се да ћу једног дана освојити прстен, то је мој циљ, рекао је Јокић.

У финалу Запада Денвер ће играти против Лос Анђелес Лејкерса.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести