Стефан Стојачић кошгетер и МВП сезоне

За већину тренера који су ове сезоне предводили кошаркашке клубове Друге лиге, није било дилеме када их је МВП портал анкетирао с питањем: ко је најбољи играч минулог првенства?  Њих деветорица су рекли да је то бек–шутер новосадске Војводине Стефан Стојачић (28), момак висок 194 центиметра, снажне грађе, тако да је употребљив на више позиција.
Stefan Stojacic
Фото: Dnevnik.rs

Једноставно, они са клупе добро су запамтили кога су се највише плашили током трке за бодове и ко је умео поштено да им затрпа кош, па је пред почетак последњег овосезонског меча на Спенсу, Стефан добио пехар од представника поменутог портала. 

- Ова сезона је била најјемотивнија у мојој каријери, јер сам се кошарци вратио после паузе од две и по године – рекао је Стефан Стојачић. – Имали смо најмлађи тим у лиги и младог тренера, а амбиције су биле највише – улазак у Кошаркашку лигу Србије, што смо на крају и остварили. Нормално, у почетку ми је било тешко да ухватим прикључак с екипом која је физички сјајно припремљена, али све је, како је време пролазило, ишло узлазном путањом. На тренинзима је владала радна, али пријатна атмосфера, није било иоле озбиљније свађе или инцидента међу играчима, а велику заслугу за успех целог тима има наш капитен Крсто Бјелица. Мислим да је он изнео највећи терет, понашао се капитенски и на терену и ван њега и не би било незаслужено да је и он понео титулу најбољег играча – сматра МВП Друге мушке лиге Србије.

Стојачић је имао несвакидашњу спортску каријеру, прожету медаљама на јуниорским првенствима Европе и света у генерацији са Радуљицом, Кешељом, Марковићем, Мачваном... Ипак, пре три године је одлучио да упише и трећи (!) факултет (ФТН у Новом Сњаду, смер мехатроника, или роботика), те да се у блиској будућности бави инжињерским послом. И то је на видику, студије завршава са високим просеком, али љубав према кошарци, негде тајно скривена, чудесним сплетом нити судбине, вратила га је међу обруче.

- Током прошлог лета пријатељи су ме позвали да им се придружим у баскету „три на три“. Ишло нам је сјајно и ту сам увидео да ми се враћа жеља за кошарком. Тада ме је тренер Соцек питао да ли бих хтео да помогнем Војводини...  Почео сам да тренирам, видео да могу да помогнем и одлучио сам се да се вратим. Сада ми је изузетно драго због те одлуке. Имао сам сјајне тренере и саиграче, младе талентоване момке који имају лепу кошаркашку перспективу. Поносан сам што сам био део овог тима, који је временом постао једна велика, сјајна целина – додао је Стефан Стојачић.      

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести