Стив Кер испрозивао америчке сенаторе

ДАЛАС: Тренер кошаркаша Голден Стејт Стив Кер позвао је америчке сенаторе да предузму акцију пошто је најмање 18 деце и троје одраслих убијено у пуцњави у школи у Тексасу у уторак, преносе амерички медији.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Кер је се обратио медијима уочи утакмице са Даласом и истакао да нема намеру да прича о кошарци.

"У ових шест сати откако смо завршили шутерски тренинг на 600 километара одавде убијено је 14 деце и један наставник. У последњих десет дана имали смо убиство старијих црнаца у супермаркету у Бафалу. Убијени су Азијати у цркви у Јужној Калифорнији. Сада имамо убиство деце у школи. Када ћемо да урадимо нешто!", истакао је Кер, преноси NBA.com.

"Уморан сам од доласка овамо и изјављивања саучешћа унесрећеним породицама. Извините ме, али преморен сам од минута ћутања. Доста је!", рекао је тренер Голден Стејта.

Он је потом истакао да 50 сенатора у Вашингтону спречава доношење закона који обавезује продавце оружја да изврше проверу особе којој продају оружје, а који је прошао Конгрес.

"Питам те, Миче Меконелу, тебе и сенаторе који одбијају да ураде ишта против овог насиља, убиства у школи, пуцњаве у супермаркету. Питам вас све да ли ћете своју потребу да имате моћ ставити испред живота наше деце, старијих и верника. Јер ми се чини да је тако. Прекипело ми је. Како бисте се осећали да се ово догодило вама данас. Не можемо остати неми. Ми ћемо играти кошарку, а педесет сенатора у Вашингтону ће нас држати као таоце, јер 90 одсто Американаца, без обзира на политичку припадност, тражи проверу купца оружја. Ми смо таоци тих педесет сенатора који то чак неће ни да ставе на гласање иако ми то тражимо. Неће јер желе да задрже своју моћ. То је бедно! Мени је доста тога!", узвикнуо је Кер и напустио конференцију за новинаре.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести