Суперлига: Партизан савладао Мегу и изборио мајсторицу

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победом над Мегом 81:77 изједначили су на 1-1 у полуфиналној серији плеј-офа Суперлиге Србије.
p
Фото: Tanjug/ KK Partizan

Ношени фантастичном подршком око 2.000 својих навијача у Хали спортова „Ранко Жеравица“ црно-бели су успели да надокнаде 15 поена заостатка из прве четвртине и уз велику борбеност и знатно бољи офанзивни скок дођу до веома важног тријумфа.

Током другог полувремена водила се изједначена борба, а тројком Новице Величковића у 34. минуту Партизан је стекао вођство (70:68) које није испуштао до краја меча.

Најефикаснији у победничком табору били су Ерик Мика са 19, Немања Дангубић са 14 и Огњен Јарамаз са 11, док су у редовима Меге двоцифрен кошгетерски учинак имали Марко Симоновић (15), Филип Петрушев (13), Драган Милосављевић (12) и Малколм Казалон (11).

Мика: Навијачи су нас погурали ка победи

Атмосфера је била фантастична, навијачи су нам заиста много помогли , јер су нам пружили преко потребну подршку и погурали су нас ка победи кад је то било најпотребније, рекао је кошаркаш Партизана Ерик Мика после победе црно-белих над Мегом 81:77, којом су изједначили у полуфиналној серији плеј-офа Суперлиге Србије на 1-1.

Снажни центар био је најефикаснији у победничком табору са 19 поена, а анализирајући меч је рекао да је утакмица била баш онаква какву је и очекивао:

Била је ово добра утакмица, физички веома захтевна што смо и очекивали јер је Мега млад тим који игра са много енергије. Знали смо да ће бити доста контакта, да ће бити велика борба. Завршили смо утакмицу на начин на који смои желели. Имали смо добар проток лопте у нападу и били смо чврсти у одбрани, а успели смода се вратимо из 15 поена заостатка, јер нисмо губили веру у себе и оно што радимо, закључио је Мика.

Бека Меге Драгана Милосављевића, који је својевремено био капитен Партизана, навијачи нису заборавили, па је неколико пута добио овације са трибина.

Милосављевић је постигао 12 поена, а као кључ тријумфа Партизана апострофирао је њихову агресивност.

Ушли смо добро у меч, међутим кад је Партизан почео да игра агресивније избацилису нас из наших нападчких кретњи и из нашег ритма. Уз све то имали су доста офанзивних скокова, где ми нисмо одговорили потребном чврстином и мислим да је то било пресудно у овом мечу, рекао је МИлосављевић.

Остаје нам да увидимо гршке, да их исправимо и пробамо да одговоримо на чврстину Партизана, пре свега око заграђивања. Честитам Партизану на доброј игри, закључио је Милосављевић.

Полуфинална серија Суперлиге Србије игра се на две победе, а мајсторица је на програму 5. јуна у дворани Мега фектори.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести