Талентовани Зрењанинац Марко Шаренац у КК Црвена звезда

Талентовани кошаркаш зрењанинског Петровграда Марко Шаренац нови је члан јуниорског тима Црвене звезде, објавио је београдски клуб.
marko-sarenac Foto KK Crvena zvezda
Фото: КК Црвена звезда

Шаренац је рођен у Зрењанину 2004. године. Прве кошаркашке кораке начинио је у родном граду, где је до преласка у Црвену звезду играо за  Петровград.Висок је 207 центиметара и игра на позицији крила и крилног центра. Осим добрих игара у  Петровграду и кандидатуре за национални тим, привукао је пажњу и као један од најбољих играча на турниру у Барселони 2020. године.

“Марко Шаренац је својим доласком ојачао јуниорску селекцију црвено-белих за коју ће наступати у предстојећој сезони”, саопштила  је Звезда.

Млади Зрењанинац је изјавио да је ово велики корак за њега и да му је жеља била да заигра за Звезду.

– Цела моја породица је звездашка. Одрастао сам и васпитан сам као навијач Црвене звезде и као дечак сањао да једном обучем црвено – бели дрес. Сада, када сам ту у клубу за који навијам, морам да радим. Желим да напредујем и да допринесем колико год могу резултатима свог тима. Сваки тренинг и утакмица биће нова прилика за мене да напредујем као кошаркаш и да учим на месту где ћу имати оптималне услове. Црвена звезда ми то у овом тренутку пружа – рекао је приликом потписивања уговора за Звезду Марко Шаренац.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести