Тео: Мислим да ће сви бити у репрезентацији

Капитен кошаркашке репрезентације Србије рекао је за сајт Фибе да очекује да екипа буде у најјачем саставу на Светском првенству у Кини. Теодосић је додао да првенствено сви треба да здрави дочекају крај сезоне.
1
Фото: EPA/LARRY W. SMITH

Иако није желео много да коментарише шансе "орлова", верује да ће уз добар приступ доћи и одличан резултат.

"Први циљ је да будемо здрави за припреме. Што се тиче Светског првенства, сада је рано да се говори о медаљама и пласману на Олимпијске игре. Али већ сам истицао, ако будемо играли како умемо и борили се колико можемо, остварићемо добар резултат", рекао је Теодосић за сајт Фибе.

Много се претходних недеља прича и о Николи Јокићу, који није сигуран да ли ће наступати за национални тим, пошто је пропустио претходна два велика такмичења.

"Верујем. Надам се да неће бити повреда ове године и да таквих проблема нећемо имати. Мислим да постоји шанса да сви буду ту."

Плејмејкер Србије је истакао да ће са сваким саиграчем разговарати, ако за то буде било потребе, али да то неће износити у јавност.

"Ако нешто треба са неким од саиграча да разговарам, наравно да ћу то урадити, али то ће бити међу нама. То је начин на који решавамо ствари, не чинимо то јавно."

Теодосић је 7. фебруара добио отказ у Лос Анђелес клиперсима и читав други део сезоне ће провести без професионалне кошарке – нешто на шта апсолутно није навикао.

"Необично је, нисам навикао на овакву ситуацију. Потпуно је ново искуство за мене, али се надам и последње. Тако је – како је. Довољно сам се одморио и сада је време за рад. Морам да се концентришем на тренинге, на кошарку, да слободно време пре припреме искористим како бих почео на најбољи могући начин", закључио је Теодосић.

(ФИБА, РТС)

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести