Теодосић стигао на припреме репрезентације, без Кузмића

БЕОГРАД: Кошаркашка репрезентација Србије окупила се данас у Београду на челу са капитеном Милошем Теодосићем, који се вратио у национални тим после две и по године, пред одлучујуће утакмице за пласман на Светско првенство у Кини против Естоније и Израела.
milos teodosic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Селектор репрезентације Александар Ђорђевић прозвао је данас "орлове" без Огњена Кузмића, коме Реал Мадрид није дозволио да се прикључи, док Стефана Јовића нема због повреде, али је ту Теодосић након раскида уговора са НБА лигашем Лос Анђелес Клиперсима.

Србији је неопходан један тријумф, у Талину или против Израеала у Београду, како би обезбедила место на Мундобаскету.

Зато је Ђорђевић за последњи прозор квалификација позвао Милоша Теодосића, Василија Мицића, Илију Ђоковића, Стефана Пота, Миленка Тепића, Драгана Милосављевића, Алексу Аврамовића, Бранка Лазића, Ивана Паунића, Огњена Добрића, Марка Симоновића, Владимира Лучића, Стефана Бирчевића, Стевана Јеловца, Мирослава Радуљицу, Николу Јовановића, Ђорђа Гагића и Николу Милутинова.

Теодосић: Играћу само за Србију, без клуба до краја сезоне

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић одлучио је да не игра до краја сезоне на клупском нивоу после одласка из Лос Анђелес Клиперса.

Теодосић је недавно добио отказ у Клиперсима и, осим два меча за Србију против Естоније и Израела на крају квалификација за Мундобаскет, завршио је сезону.

"То би било то за ову сезону, одлучио сам да одмарам. Кроз репрезентацију ћу се спремити за наредну сезону, пошто има још једно окупљање на лето. Време ћу да искористим да радим на себи", рекао је Теодосић на окупљању репрезентације у Београду.

Он је признао да није лако када се добије отказ, али да је разлаз био најбоље решење за обе стране.

"Прижељкивао сам отказ, ова сезона није добра, мучили су се Клиперси са мном и ја са њима. Нисам чак прижељкивао ни трејд јер мислим да ни у другом клубу не бих играо пуно. Врло сам задовољан како се све издешавало на крају, остали смо у одличном односима".

О дуелима са Естонијом и Израелом, бивши плеј Олимпијакоса и ЦСКА каже да су две победе циљ.

"Увек ми је драго да играм за репрезентацију, уживам што сам ту и потрудићу се да помогнем тиму да победи и избори пласман на Светско првенство", закључио је Теодосић.

Ђорђевић: Све очи у Теодосића, знамо шта треба

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да његов тим хоће да искористи прву "меч лопту" и победом у Естонији избори пласман на Светско првенство у Кини.

Србији је неопходна један тријумф у преостале две утакмице, против Естоније у Талину и Израела у Београду.

"Знамо шта треба да урадимо и шта нам је чинити, идемо на победу већ у Естонији. После тога се спремамо за Израел.. Дуго трају квалификације и на нама је да их правим приступом и озбиљношћу завршимо на прави начин", рекао је Ђорђевић новинарима на окупљању "орлова" у Београду.

Ђорђевић признаје да га је обрадовао позив капитена Милоша Теодосића да се врати у национални тим после разлаза са Лос Анђелес Клиперсима.

"Капитен је одреаговао и дошао. Нема проблем повреде, ни уговор у НБА...Свестан је да су очи упрте у њега, али је навикао на такве ствари", навео је он.

Ђорђевић је додао да се нада да ће се за меч против Израела екипи прикључити из евролигаши Василије Мицић и Никола Милутинов.

Симоновић: Теодосић сваког чини 30 одсто бољим

Српски кошаркаши Марко Симоновић и Стеван Јеловац поручили су да очекују победу против Естоније у Талину којим ће коло пре краја квалификација обезбедити пласман на Мундобаскет у Кини.

"Спремни смо сви. Надам се и верујем да ћемо остварити зацртан циљ са почетка квалификација и да одемо у Кину. Надам се да ће меч против Израела бити ревијалан и да ће навијачи доћи у великом броју. Ипак, прво размишљамо о Естонији", рекао је Симоновић новинарима у Београду.

Симоновић истиче да је велика ствар повратак у репрезентацију Милоша Теодосића после разлаза са Лос Анђелес Клиперсима.

"Кад играте са таквим играчем то је велика част, поштовање, направи вас 30 одсто бољим играчем. Свима је драго што је са нама".

Јеловац, такође, верује да ће Србија све решити у Талину.

"Имамо мало времена, али потрудићемо се да у Естонији решимо све. Морамо да будемо потпуно сконцентрисани да бисмо завршили посао. Исто тако и да победимо Израел", рекао је Јеловац.

Крилни кошаркаш позвао је навијаче да испуне трибине против Израела у Београду.

"Пуно нам значи што играмо у "Пиониру", једва чекамо да играмо пред нашом публиком. Верујем да ћемо успешно завршити квалификације", закључио је Јеловац.

Утакмица између Естоније и Србије игра се у Талину у четвртак, а три дана касније против Израела у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести