Тепић: Због Салета сам заволео кошарку, репрезентација је част

БЕОГРАД: Некашњи кошаркаш Партизана и повратник у репрезентацију Србије Миленко Тепић изјавио је да је почастован што је поново део националног тима, али признаје да не може да се навикне да је међу најстаријима у екипи. 
milenko tepic
Фото: kkpartizan.rs

Наша кошарка непрестано ствара нове шампионе, али је увек задовољство бити поново овде, видети много познатих лица... Велика је част играти за репрезентацију и то се код мене никада неће променити. Време тако брзо иде да се и даље осећам младо и кад год дођем увек се окрећем да видим где су старији који су ту били када сам ја почињао, рекао је Тепић на београдском Сајму спорта.

Организатор игре италијанског Бриндизија свестан је да му место у екипи Србије није загарантовано.

Резултати репрезентације у последње време су за свако дивљење. То је група талентованих играча који се и даље развијају и најбољи су у својим екипама. Са друге стране, много волим овај спорт и играћу докле год ме ноге буду служиле. Била би ми част да будем део тима у будућности, али овде имамо много квалитетних играча. Како год буде било, бићу задовољан, изјавио је Тепић и нагласио да не би био разочаран уколико не буде на списку репрезентације за Светско првенство у Кини 2019. 

Бивши кошаркаш Партизана и Панатинаикоса, с којим је освојио Евролигу, открио је да му селектор “орлова” Александар Ђорђевић био кошаркашки узор у младости. 

Кратко сам овде да бих стекао потпунију слику о свему, али Ђорђевић је неко због кога сам заволео кошарку. Он је врхунски тренер. То се види по саветима на тренинзима и утакмицама, али има још много простора за напредак, казао је Тепић.

У вези са повлачењем Владимира Штимца из репрезентације, истакао је посебан психолошки моменат. 

Штимац је ту био годинама и био део репрезентације када су прављени велики резултати. Можда се због низа година у дресу Србије и напорних клупских сезона заситио. Ја немам тај ошећај јер сам претходне две године играо само једну утакмицу недељно, закључио је Тепић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести