Тим Леброна Џејмса победник Ол стар меча

Победник 70. НБА Ол стар меча у Атланти је Тим Леброн, који је у победио Тим Дурент са 170:150.
ol star
Фото: Tanjug (AP Photo/Brynn Anderson)

Лебронову екипу до тријумфа је предводио најкориснији играч (МВП) утакмице "свих звезда" Јанис Адетокумбо, који је убацио 35 поена.

Српски центар Никола Јокић, који је трећи пут био учесник овог меча, први пут као стартер, убацио је шест поена, уз седам скокова и пет асистенција. Јокић, али и остали, били су у сенци двојице маестралних кошаркаша – Јаниса Адетокумба и Стефа Карија. Јанис је меч завршио са 35 поена и то без иједног промашаја из игре. Кари је прво полувреме завршио са чак три погођене тројке са пола терена. 

Фото: Tanjug (AP Photo/Brynn Anderson)

Тим Леброна Џејмса је током читаве утакмице био бољи. Нису изгубили ниједну четвртину, а и погодили су велики број тројки, чак 31.

На почетку утакмице Кајри Ирвинг је јако брзо убацио 11 поена, али није то било довољно за нешто специјално, пошто је Јанис Адетокумбо такође брзо постао двоцифрен. Никола Јокић је у том периоду имао 4 поена и 5 скокова, али су Јанис и Кари ипак били у главној улози, јер ништа нису могли да промаше, Јанис је меч завршио без пораза, а Кари своју прву тројку с пола терена убацио за 26:23. Први квартал је Лебронов тим добио са 40:39. Тек почетком ове четвртине је виђена прва лична грешка на утакмици, а брз темпо се наставио и то је одговарало Дурентовом тиму који је боље отворио други квартал и неко време имао предност. Онда је Јанис наставио да доминира, да погађа константно и поврх свега тога, Лилард и Кари су "полудели" и погађали из свих позиција. Четири тројке са пола терена за једно полувреме. На полувремену је предност Леброновог тима била 100:80 и већ је тада било јасно да ће бити победници. Убацили су 46 поена у овој деоници, а све је почело одличном сарадњом Јокића и Дончића у првих неколико поседа. Ирвинг и Бил су погодили четири везане тројке како би спасили што се спасити може, али није то било ни близу довољно. Наставио је да доминира Јанис Адетокумбо. Имао је из игре имао 16/16 и то 3/3 за три поена, невероватан перформанс грчког кошаркаша, који је касније именован за МВП ове утакмице.

Након 12 минута изузетно атрактивне кошарке и велике доминације, граница је постављена на 170 поена, а утакмица је завршена бравуром Дејмијана Лиларда, који је последњи кош постигао са пола терена.

У победничком тиму истакли су се још Демијан Лилард са 32 поена и Стеф Кари који је убацио 28. Џејлен Браун је утакмицу завршио са 22 коша, док је Лука Дончић уписао осам поена, осам асистенција и три скока.

У пораженој екипи Кевина Дурента најбољи су били Бредли Бил са 26 и Кајри Ирвинг са 24 поена. Никола Вукчевић је убацио пет поена уз седам скокова.

Домантас Сабонис је победник такмичење у вештинама, у шутирању тројки најбољи је био Стеф Кари, док је најбоље закуцавање имао Анферни Сајмонс.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести