Томашевић: За Богдановића морали да платимо 140.000 евра

БЕОГРАД:  Генерални секретар Кошркашког свеза Србије (КСС) Дејан Томашевић објаснио је због чега је морало да се плати додатно осигурање за бека Сакраменто Кингса Богдана Богдановића да би се он прикључио националној селекцији.
Greg Popovic i Dejan Tomasevic/KSS
Фото: Кошаркашки савез Србије/Грег Поповић и Дејан Томашевић

За додтано осигурање било је потребно платити 140.000 евра, што је КС С уз помоћ државе успео да исплати.

"ФИБА је пре две године преузела на себе терет осигурања НБА играча. Сви НБА играчи који играју за националне тимове, покривени су ФИБА осигурањем. Нажалост, осигуравајуца кућа задржала је могућност да играчи који су релативно повређени, или су оперисани, имају додатно осигурање. Богдан је прошле године имао једну операцију, па је КСС у септембру морао да плати додатно осигурање", рекао је Томашевић на конференцији за медије у Штарк арени.

Он је додао да је овог лета тај проблем био очекиван, али да је преписка са ФИБА, Сакраментом и НБА трајала три недеље.

"Уз велику помоћ Зорана Радовића и Влада Дивца успели смо да осигурање смањимо са 355.000 долара на 140.000 евра, што је за нас велики издатак. Обратили смо се Министарству спорта, Влади, држави и они су разумели значај Богдановог играња на Светском купу. Хвала председнику, Влади и министру спорта што су нам уплатили тај новац. Ми смо га већ пребацили осигуравајућој кући, па је Богдан ''покривен'' и нема проблема да заигра за Србију", закључио је Томашевић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести