Томић: Битно да поведемо 1:0, Лазић: Биће узбудљиво

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене Звезде Милан Томић рекао је данас да је веома битно да његов тим искористи предност домаћег терена и поведе потив Партизана у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге.
Tomic Milan/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда/Томић Милан

"Против Партизана смо играли три пута ове сезоне. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, шта могу да направе на терену. Направили смо добре тренинге и спремни смо да направимо први корак, а то је буде 1:0. Битно је кренемо са победом и да после тога припремим и следећу утакмицу", рекао је Томић на конференцији за медије на Малом Калемегдану и додао да ће авијаци и пуна хала дати екипи "ветар у леђа".

Томић истако да је Звезда током целе сезоне била најбоља у Јадранској лиги и да је заслужено дошла до првог места.

"У овом тренутку не размишљам о неуспеху. Даћемо све од себе да освојимо АБА лигу и да уђемо у Евролигу, јер Звезди је тамо место", рекао је Томић и истакао да је Звезда фаворит у овој серији зато што је домаћин и што ће имати пуну халу.

Томић се осврнуо и на игру ривала.

"Потребно је да одиграмо доста добро у одбрани и нападу. Партизан ће покушати да дође до лаких поена. Битан је и њихов скок. Морамо да будемо концентрисани на целокупну игру Партизана", поручио је тренер црвено-белих.

Капитен Звезде Бранко Лазић истакао је да ће сусрет са вечитим ривалом донети узбудљиву утакмицу.

"Сигуран да ће бити јако узбудљива утакмица, као и увек када играмо са Партизаном и што је полуфинале. Специфична је серија јер имамо седам дана између утакмица. Зато је битно да добијемо прву утакмицу, али има времена да се припремимо и за други меч. Најважније је да уђемо концентрисани и са енергијом у меч", рекао је Лазић.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 19 сати у хали "Александар Николић" .

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести