Томић пред Фенербахче: Даћемо се све да победимо

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић, пред меч другог кола Евролиге против Фенербахчеа, рекао је да од свог тима очекује велику борбеност.
Milan Tomic/Fonet
Фото: FoNet

"Сутра играмо утакмицу против једног од најбољих евролигашких тимова. То је једна екипа која сваке године има циљ да освоји Евролигу. Доста су се појачали, довели су једног од најбољих бекова Де Кола, ту је Вестерман, Слукас...", рекао је Томић на конференцији за медије.

Даћемо, додао је, све од себе да покушамо да их добијемо.

"Прошле године нам је био циљ да се вратимо у Евролигу, а ове године, можда су ту јачи клубови, али наша велика предност је 18.000 људи у Арени која не може да се пореди да са буџетима других екипа. Играћемо борбено, даћемо све од себе", рекао је Томић.

Истакао је и да ће концентрација бити важан фактор на сутрашњој утакмици.

"Тражићу од играча 40 минута концентрације, јер ако у Евролиги и два минута буде пад у игри, довољно је да се изгуби утакмица. Морамо да буддмо концентирсани 40 минута и да одрадимо наш посао најбоље и да бисмо дошли до победе."

Томић је казао да се игра тима Жељка Обрадовић не разликује доста у односу на претходне сезоне и додао да свака екипа има слабости и да у кошарци не постоји тим који не може да победи, као и да ће покушати д аискорите те слабости ривала.

Црвено-бели ће меч играти у београдској Арени, а Томић је позвао навијаче да дођу у што већем броју.

"У Арени сам једном имао прилику да будем гост са Олимпијакосом. Тада је било 20.000 људи. То је нешто што се памти. Позивам навијаче да дођу у што већем броју. Биће нам шести играч на терену".

Томић је упитан и о стању центра Огњена Кузмића.

"Почео је да тренира са екипом, иде све на боље. Не могу да кажем када ће се прикључити екипи, али биће ускоро", закључио је Томић.

Меч између Црвене звезде и Фенербахчеа игра се сутра од 19 сати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести