Топ 16 фаза Еврокупа: Пораз Звезде у Малаги

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у драматичној завршници другог кола Топ 16 фазе Еврокупа од Уникахе у Малаги 79:74.
unikaha zvezda
Фото: Duel Unikahe i Zvezde, foto: unicajabaloncesto.com

Одлука о обеднику пала је у првој четвртини утакмице. До краја, успели су црвено-бели да максимално закомпликују ситуацију и чак дођу до прилике да поођеном тројком изборе продужетак, али нису успели.

Имали су Београђани пуно проблема у шуту за два поена у првој деоници меча, амло шта им је полазило за руком, док је домаћин играо веома добро и на крају прве четвртине имао колосалну предност (26:13). Мењао је Томић и уласком Перпероглуа је Звезде заиграла боље, ишао је добро шута за три поена, али и даље уз проблеме у скоку под оба обруча. Смањили су црвено-бели заостатак половином друге четвртине, али су ипак посустали и на велики одмор се отишло с готово истим одстојањем домаћина.

Водио је Перпероглу црвено-беле, уз помоћ Човића и Добрића па је наш шампион мало по мало топио заостатак, али се у последњих десет минут ушло с вођством Уникахе 65:55. Регленд и Перпероглу су најзаслужнији за серију Београђана од 14:2 средином последње деонице која је Звезду довела на свега поен минуса (73:72). Погађали су домаћи слободан бацања, а Регленд је неколико секунди пре краја промашио шут за три поена који би највероватније донео продужетак па је победу однела Уникаха.

М. Р.

УникахаЦрвена звезда 79:74 (26:13, 25:24, 14:18, 14:19)

МАЛАГА: Хала “Хосе Карпења”, гледалаца:, судије: Христодулу, Фриц, Вилијус.

УНИКАХА: Окуо, Фернандес 10, Стилма, Салин 10, Диц 2, Милосављевић 7, Санчес, Шермандини 13, Вачински, Робертс 11, Лесор 16, Вилтјер 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 7, Човић 9, Кешељ, Перпероглу 23, Давидовац, Лазић, Берон 7, Добрић 13, Ристић 4, Симанић 7, Цирбес, Оџо 4.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести