Тријумф Звезде против Задра на старту 2021.

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерасу Београду Задар са 81:66, у утакмици 13. кола АБА лиге.
kosarka
Фото: freeimages.com

Задар је нешто боље отворио утакмицу, пошто је водио 4:0, 7:2 и 11:7, али је брзо Звезда преокренула резултат. На крају прве четвртине било је +6 за Звезду, која је на старту друге деонице затегла одбрану. Волден и Раданов су се разиграли, Лазић је погодио две тројке и Звезда је дошла до двоцифрене предности. Задар је успео да се врати и смањи заостатак на пет поена, али је онда домаћин одиграо фантастичну завршницу првог полувремена. После неколико слободних бацања, везали су три тројке за минут и на полувреме отишли са великих +15.

Звезда је и друго полувреме наставила у истом ритму и одмах дошла до +20. Борио се Задар, али није успео да ухвати резултатски прикључак. Иако је Задар имао неколико мини-серија, Звезда је увек нашла одговор и у последњих 10 минута ушла са +18. Рутински је Звезда одрадила посао у последњој четвртини и уписала десету победу.

Црвено-беле су до првог тријумфа у 2021. години предводили Кори Волден и Огњен Добрић са по 12 поена, док су Џони О'Брајант и Хоакин Кино Колом постигли по 10.

У Звездином дресу дебитовао је "повратник" Лендри Ноко.

Код гостију Александар Бурсаћ убацио је 15 поена.

Звезда на табели дели прво место са Морнаром, са скором 10-2, док је Задар претпоследњи са учинком 2-7.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести