Тринкијери: Биће утакмица и после Купа

НИШ: Тренер кошаркаша Андреа Тринкијери рекао је да је његов тим имао тежак задатак против ФМП-а у полуфинлу Купа Радивоја Кораћа.
trinkijeri, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Црно-бели су се пласирали у финале Купа, где ће данас од 21 сат бранити трофеј против Црвене звезде.

Имали смо најтежи посао до сада. У четвртфиналу смо играли с Борцем, па 22 сата касније је дошао ФМП, па у недељу дерби. Ово је била мушка, нервозна и тврда, утакмица пуна тензије. Желео бих да честитам мом тиму јер смо играли друго полувреме онако како смо се договорили. И, најважнија ствар, у свакој ситуацији смо успели да се адаптирамо на оно шта се дешава на терену, рекао је Тринкијери.

Он је додао да је његов тим у првом полувремену изгубио "џи-пи-ес, у одбрани, нападу" и да су били спори и тешки.

У других 20 минута смо успели да се адаптирамо. А то значи да су играчи прелазили са позиције на позицију. То је нам је било потребно да бисмо могли да се прилагодимо захтевима ове утакмице. Сада нас чека још једно финале, рекао је Тринкијери.

Он је оценио да је ФМП био добар ривал.

ФМП је био супер противник! Баш смо се намучили, онако као што је било и написано. И сад имамо једну ноћ да покушамо да пронађемо енергију да играмо велики дерби. Оба тима су играла тешка полуфинала. Звезда је добила шутем у последњој секунди, Партизан све време био на максимуму, рекао је Тринкијери.

Упитан колико ће та потрошња утицати на квалитет игре на дербију, рекао је:

Волео бих да дођемо на финале у најбољој могућој ситуацији. Али, немамо Гордића, немамо Рединга. Имали смо изузетно тежак посао да дођемо до резултата који је требало и да направимо. Мало бих чак био и задовољан како смо успели да то све и урадимо. Али, опет је финале, у коме нема фаворита. Тешка утакмица, за оба тима. Тек је фебруар, ово је Куп који бранимо са великом жељом, али после ће бити још много утакмица и још много ситуација да се гледа кошарка, закључио је Тринкијери.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести