Тринкијери: Као да је бокс меч, морамо да будемо паметни

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери пред други меч полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге против Црвене звезде изјавио је да очекује тешку утакмицу и да екипа мора да буде паметна као у боксу.
Trinkijeri Andrea/EPA/TIMM SCHAMBERGER
Фото: EPA/TIMM SCHAMBERGER

"Делује ми као да смо боксу... Прва рудна, они су добили. Сад се игра друга рунда. Морамо ући јаче, боље, паметније. Али морамо бити изузетно паметни, јер као и боксу ако си агресиван дајеш простора да добијеш ударац. Што значи да морамо играти чврсто паметно. Били су фаворити пре 1:0, а сад су још већи. Али нећемо се дати", рекао је Тринкијери на конференцији за медије.

Тренер црно-бели рекао је да домаћи терен треба да буде предност, а не стрес и притисак.

"Све се зна. Биће изузетно тешка утакмица, припремили смо се. Радили смо како треба, али то ништа не значи, ако те исте ствари не ставим на терен. Али сви, играчи и тренер, један корак више". 

Он је објаснио и значај добре одбране.

"Кад је нека карактеристика, ситуација, била проблем, сигурно је да смо радили на томе. Али у плеј-офу средиш једно, а онда искочи нешто друго што треба да средиш. Ко пре и боље реагује, добија утакмице. Они ће пробати један на један, али очекујем да ће моји играчи да буду бољи", рекао је Тринкијери.

Италијан је рекао да не зна да ли ће и другу утакмицу решити једна лопта.

"Немам појма. Знам када сам дошао, узели смо Куп, изгубили на једну лопту, продужетак, морамо да прави корак направимо. Да ли је то напад, скок... Ово је плеј-оф, нема сутра".

Тринкијери се осврнуо и на задравствено стање у екипи.

"Видели сте како се Новица повредио, чекамо, не знамо, доктори раде 24 сата. Јако тешко, видели сте. Сваки сат може да промени слику. Сем Новице су сви здрави", рекао је и прокоментарисао колико би евентуални изостанак Величковића имао утицај на тим.

"У плеј-офу је важно да нађем пет играча. Знамо шта је за нас наш капитен, како игра. Ако буде играо супер, ако не буде играо супер. Не можемо се предати. Нешто ће фалити, али морамо то да надокнадимо", објасио је Тринкијери.

Италијански тренер је истакао да се не концентрише на задравствени билетен противника, пошто је неизвесно да ли ће кошаркаш Црвене звезде Џо Регланд бити спреман за дерби.

"Не концентришем се на ствари које не знам. Моје искуство каже да увек кад неко фали искочи неко други. Регланд није био фактор на првој утакмици, али су нашли неког ко је важнији", закључио је Тринкијери.

Заменик капитена црно-белих Вања Маринковић рекао је да младост у његовој екипи може да буде предност у другом мечу.

"Знамо како смо играли у првој утакмици, знамо где смо имали шансе, како смо стекли предност у трећој четвртини и шта их је вратило назад да добију меч. Мислим да са јаком борбом, трчањем и што смо млађи од њих имамо неку шансу. Одбрана, трчање и паметно у нападу. Нема ту неке филозофије", рекао је Маринковић.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде игра се у суботу у 19 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести