Тринкијери: Ово није крај, вратићемо Партизан где припада

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, после пораза од Црвене звезде у полуфиналу АБА лиге, поручио је да је ривал оправдао улогу фаворита, али да га неуспех неће зауставити на путу повратка бољим данима црно-белих.
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri  Foto: Tanjug/T.Valič
Фото: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери  Фото: Тањуг/Т.Валич

"Звезда је оправдала улогу фаворита, показала је зашто је направила тим за Евролигу. Борили смо се четири утакмице на "једну лопту", али вечерас нисмо успели. Није за дубљу анализу, врућа је глава... Процес је покренут, парни ваљак се неће зауставити на повратку на пут и место где му припада место", рекао је Тринкијери на конференцији за новинаре у хали "Александар Николић".

Италијан је додао да ово није крај трке Партизана и да је разлика између два клуба смањена откад је стигао на клупу црно-белих.

"Пуно смо радили, освојили један трофеј и смањили дистанцу. Вечерас нисмо погодили много отворених шутева, лоше смо и отворили меч и било нам је тешко да се вратимо. Морали смо дуже да издржимо у овом амбијенту".

Према његовим речима, дуел није одлучила већа борба ривала, већ квалитет.

Својим играчима у свлачионици пренео је "идемо даље", изјавио је Тринкијери уз поруку да је "свлачионица као Лас Вегас" као јасну алузију да остаје између њих.

Пре почетка конференције Тринкијери је добио минијатурне боксерске рукавице од непознате особе, на чему се захвалио.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести