Тринкијери пред Дарушафаку: Игра у нападу биће кључна

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изјавио је да ће у мечу трећег кола Топ 16 фазе Еврокупа против Дарушафаке пресудно бити игра у нападу.
trinkijeri, tanjug
Фото: Tanjug/ T. Valič, arhiva

Црно-бели после два кола у другој фази ЕК имају максималан учинак, а утакмицу са турским тимом дочекују после серије победа.

"Биће тврда утакмица, веома су високи на позицијама три,четири и пет. Добре су атлете, изванредно играју одбрану. Биће веома важно како будемо играли у нападу, морамо играти паметно и доносити брзе одлуке у нападу. Дарушафака можда нема велика имена, али играју тврду кошарку и увек су у стању да те избаце из ритма. Гледајући резултате италијанске лиге, Тренто је мало "пукао" и наша победа тамо више није тако важна, а то значи да морамо све изнова. Тешка утакмица на страни, одморни су. Биће много посла", рекао је Тринкијери новинарима пред полазак за Истанбул.

Турски тим после два кола у Топ 16 фази има скор од једне победе и једног пораза, а тренер црно-белих упитан је и шта ће бити Партизанове предности у сутрашњем мечу.

"Још увек их нисам нашао. Мислим да ће кључно у утакмици бити како ми нападамо, какве одлуке будемо правили на терену. Високи су и брзи, одлично покривају рекет, што значи да морамо да будемо више него перфектни у спејсингу. Ако имамо добар спејсинг и ако не заустављамо лопту, онда можемо имати неку предност. То се мора направити на терену", закључио је Тринкијери.

Меч између кошаркаша Дарушафаке и Партизана игра се сутра до 18.15 у Истанбулу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести