Тринкијери пред Турк Телеком: Учинићемо све да прођемо

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери уочи меча против Турк Телеком изјавио је да ће његов тим урадити све да прође у Топ16 фазу Еврокупа.
trinkijeri, tanjug
Фото: Tanjug/ T. Valič, arhiva

"Припремамо се за утакмицу на најбољи могући начин. Турк Телеком има сјајан, добро попуњен ростер и доста велику ротацију. Ми ћемо учинити све што можемо да прођемо у наредну фазу такмичења, али не зависи све од нас", поручио је Тринкијери за клупски сајт.

Центар Партизана Џок Лендејл очекује тежак меч против амбициозног турског тима.

"На крају, све се своди на ово последње коло. Даћемо све од себе да одиграмо своју игру и изборимо победу. Турк Телеком има добар, искусан тим, али верујем да смо у стању да их пред нашим навијачима савладамо", рекао је Лендејл.

Из Партизана су саопштили да је клуб кажњен 2.500 евра због бацања ролни навијача на утакмици против Асвела, па је почетак сусрета био на кратко одложен.

Утакмица Партизан - Турк Телеком почиње сутра у 20 сати у дворани "Александар Николић".

Штимац: Партизан је изазов, али наша предност је искуство

Српски кошаркаш из Турк Телекома Владимир Штимац, пред одлучујући меч против Партизана за пролаз у Топ16 фазу Еврокупа, поручио је да је веће искуство предност његовог тима у Београду.

"Волим да играм у Београду, биће то велики изазов, не само за мене, већ за цео тим. Важно је да имамо на уму да смо искуснијиј тим. Надам се да ћемо да победимо и да се квалификујемо за Топ16. За оба тима је овај меч "победи или иди кући", спремни смо", рекао је Штимац за сајт Еврокупа.

Рођени Београђанин игра у животној форми у другом европском такмичењу по снази са 14,8 поена и 7,3 скока по утакмици, док је трећи по индексу корисности (19,1).

"Многи у нашем тиму играли су доста оваквих утакмица, фокусирани смо да победимо Партизан", навео је бивши српски репрезентативац.

Штимац истиче да не постоји разлика у приступу што два тима играју у околностима морања победе.

"Нема разлике, увек се иде на победу. На сваком кораку морамо да размишљамо само како да савладамо ривала. Неопходно је да одиграмо чврсто и агресивно у одбрани", завршио је Штимац.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести