Тринкијери: Само да не буде "удараца испод појаса"...

БЕОГРАД: Тренер кошаркaша Партизана Андреа Тринкијери још једном је поновио да је полуфинална серија плеј-офа АБА лиге против Црвене звезде као бокс меч и пожелео да у мајсторици буде спортска и мушка борба, али без "удараца испод појаса".
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri  Foto: Tanjug/T.Valič
Фото: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери  Фото: Тањуг/Т.Валич

"Пре полуфиналне серије сам рекао да је ово висок моменат за српску кошарку и био сам у праву. Последње четири утакмице су се све решиле на једну лопту, а то нико у Европи нема. Била су тактичка надмудривања, талента играча, публика... Мислим да је важно за срспку кошарку да постоји та компетиција. Имамо фантастичну визит карту", рекао је Тринкијери новинарима у хали "Александар Николић".

Италијански стучњак још једном је описао сусрет са вечитим ривалом као бокс меч.

"Како сам рекао, ова серија је бокс меч. Прва рунда је била за Звезду, у другој смо ми успели да будемо бољи. Трећа и последња биће "алл ин". Мораш бити агресиван и јако паметан. Обожавам бокс, јер је племенита вештина, и само надам да неће бити удараца испод појаса. Желим да на томе буде фокус. Да буде права спортска утакмица, мушка. Нисам из Београда, нисам комплетно са Балкана, али ако не галамим, не чупам косу, то не значи да ја не приметим ствар", рекао он.

Тринкијери је навео да много година у овом послу и да је много тога видео.

"Није ексклузива притисак у Србији, али је овде мало бруталније, овде је мало више крви. Само се надам да тај брутални притисак неће утицати на људе које имају тежак посао, а то су судије. Сви смо видели прву утакмицу и судије су осетиле притисак, јер био је бруталан притисак. Само желим да буде још један Белошевић који је у неким ситуацијама био под притиском. Не кажем да је лако, то је веома тешко преживети", рекао је Тринкијери и додао да притисак није само у једној ствари, акцији, већ у целој утакмици.

Он је објаснио и како се његова екипа припрема да буде још боља, ментално, тактички, физички.

"Циљ нам.је био да играмо трећу утакмицу, сваки пут смо се мало приближили, сваки пут смо скратили дистанцу од Звезде. А онда мајсторица, да сви уживају", рекао је тренер црно-белих и додао да не зна да ли ће се мајсторица завршити неким "нокаутом" или у последњим секундама.

Тринкијери није желео да коментарише ствари које се дешавају изван терена, пре свега саопштења оба клуба.

"Могу да причам само о стварима на терену. Засад сам за то задужен. Знате мој став. Ја причам о томе како је лопта округла, колико може да одскочи. Али је једно морам да кажем. Саопштење 1. априла да Остоја (председник Мијаиловић, прим. аут) иде после мајсторице у фудбал је врхунска шала. Још увек уживам", рекао је он.

Тринкијери није желео да коментарише здравствени билтен екипе, јер како је рекао нешто мора да да остане и за сусрет са медијима у петак.

Меч између Црвене звезде и Партизана се игра у суботу 18 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести