Тринкијери: Звезда је и даље фаворит

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, након победе над Црвеном звездом (70:67) за 1:1 у полуфиналној серији АБА лиге, рекао је да је кљуцно то што су црно-бели шутере великог ривала, коме и даље даје улогу фаворита.
1
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

"Честитам играчима на важној победи у тешкој утакмици. Свака утакмица у плеј-офу је друга лига. Прва утакмица је у нападу била "плејстејшн", а друга је била феноменална. Дати кош испод обруча је било заиста тешко", рекао је Тринкијери новинарима после меча.

Он је додао и да је његов тим добро играо у одбрани.

"Били смо бољи у одбрани, пар детаља треба да средимо али смо добро чували њихове шутере. То је било кљуцно. Могли смо раније да добијемо утакмицу, али ми смо такви. Морамо овако нешто да забрљамо. Али кад имас пуно срца онда ти се то опрашта", рекао је Тринкијери.

Италијан је рекао да је екипа својим радом заслужила овакав меч.

"Играли су чврсто мушки, тврдо, борили су се до краја. Знамо како они играју, али како сезона одмиче приближавали смо им се корак по корак. Мени је било важно да одбијемо ову утакмицу, јер моја екипа ово завредила радом током целе сезоне".

Према његовим речима Звезда и даље фаворит.

"Нема више нема серије, сада једна утакмица све решава", закључио је он.

Мајсторица је на програму 6. априла.

Томић: Одлучили детаљи на страну Партизана

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томи' рекао је да је другу полуфиналу утакмиву плеј-офа Партизан добио јер је био бољи у малим детаљима.

"Још једна тешка утакмица као што је била и прва. Партизан је победио јер је био бољи у неким детаљима, два скока у нападу и што су боље шутирали слободна бацања од нас", рекао је Томић новинарима после меча.

Он је додао да је његов том одиграо солидан меч, али да није задовољан игром у нападу.

"Промашили смо 10 слободних бацања, а то у оваквим утакмицама не може. Одиграли смо солидну утакмицу, али нисам задовљан како смо нападачки одиграли", закључио је Томић и додао да је излазак из игре Перпероглуа због две неспортске грешке пореметио екипу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести