У дербију првог кола КЛС видели се енергија и квалитет нове Војводине

У одбрани одговорно и покретљиво, када је то потребно и са скакањем у рекламе, а у нападу с брзим протоком лопте, осмишљеним акцијама и солидним шутем.
vosa
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Тако је изгледала екипа Војводине на премијери Кошаркашке лиге Србије против Слободе из Ужица (99:85), у којој је била баш онаква какву прижељкују њени симпатизери. Јасно је да је стручни штаб оформио квалитетан, компактан састав, с момцима који имају жељу и енергију да побеђују. Ако се по јутру дан познаје, Новосађанима у овој сезони предстоје лепи дани, далеко светлији од многих претходних, и тако деценијама уназад.

– Презадовољан сам партијом коју смо пружили – рекао је после сусрета Мирослав Николић, тренер Војводине. – Победили смо екипу која игра АБА 2 лигу. Добро смо припремили утакмицу, добро радимо и, уколико овако наставимо, можемо да остваримо примарни циљ – пласман међу прве три екипе у КЛС. 

Поред добре игре, у сусрету против Ужичана с клупе црвено–белих просто је исијавала енергија, док је на терену све прштало! Млели су противника Новосађани током свих 40 минута, а у једном тренутку имали су чак 24 поена вишка.

– Мислим да смо, изузимајући мале прекиде и падове и у нападу и одбрани, одрадили оно што смо се договорили у припреми меча и то нам је донело победу – каже капитен Војводине Крсто Бјелица. – Добили смо утакмицу с већом разликом него што смо очекивали, али то је последица наше добре партије и велике енергије коју смо уложили.

КЛС је ове сезоне изузетно уједначена и прилично јака. Ипак, Војводина се јасно наметнула као један од најозбиљнијих састава и, уколико црвено–бели наставе у оваквом ритму и с партијама попут оне с Ужичанима, кошарка би у Нови Сад могла да се врати на велика врата.  

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести