У Нишу почиње финални турнир Купа Радивоја Кораћа

Играчи Кошаркашког клуба Свети Ђорђе из Житишта, за који није много људи ван средњег Баната и кошаркашких кругова чуло, имаће част да у утакмици против ФМП-а данас од 17 часова, отворе овогодишњи Куп Радивоја Кораћа, који се игра у у Нишу.
kup radivoja koraca
Фото: Youtube Printscreen

Сензационални Житиштани су водећи тим Републичке лиге север без изгубљене утакмице (16 победа)и готово сигурно је да ће од наредне сезоне бити друголигаши. Њихово учешће на финалном турниру националног купа свакако је највеће и најпрјатније изненађење, практично сензација, али ваља подсетити да Банаћани имају квалитетан и искусан тим, махом састављен од играча који су током каријере омирисали друголигашки и прволигашки барут, попут Јована Остојића, Бориса Крстановића, Марка Вулина... Ентузијазам, улагање и рад стижу на наплату, а Житиштани, иако велики аутсајдери, имаће прилику да отворе кошаркашку ревију у граду на Нишави и да  представе домаћој спортској јавности.

У другој утакмици данашњег програма бранилац трофеја Партизан се састаје са Новим Пазаром, трећепласираним тимом КЛС. Јасно је да су црно – бели апсолутни фаворити у овом дуелу, али Куп је такмичење у коме нема поправног ако ствари из ко зна ког разлога крену низбрдо. Уосталом, лане је мало ко очекивао с да  Партизан освоји трофеј, али је изненадио вечитог ривала у првом полувремену, а када је фаворит заиграо своју препознатљиву игру – било је касно, трофеј је отишао у витрине некадашњег европског првака.

Тренер Партизана Андрија Тринкијери рекао је да његова екипа размишља само о првој утакмици против Новопазараца.

„Гледамо прву утакмицу и ништа више. Ако гледамо генерално, Звезда је апсолутни фаворит, доминира у АБА лиги и довела је велика појачања.Сада мислим о Новом Пазару, неће бити лако, јер немамо толико искуства у игрању оваквих утакмица. Ипак, не сумњам у нашу победу“, рекао је Тринкијери.

Црвена звезда неће бити у пуном саставу, јер је тренер Милан Томић одлучио да Мајкла Оџа, Мухамеда Фајеа и новајлију Кеј-Сија Риверса изостави због правила о броју странаца. Квоту од четири странца у тиму попунили су Џо Регланд, Стратос Перпероглу, Били Берон и Маик Цирбес.

Најзанимљивији меч у првом кругу се очекује између Меге и Борца. Мега је фаворит, али Чачани ове сезоне играју сјајно и главни су кандидати за улазак у АБА 2 лигу.

Д. Кнежић

Данас

ФМП – Свети Ђорђе    (17)

Партизан – Нови Пазар (19.30)

Петак

Мега Бемакс – Борац  (17)

Ц. звезда  - Динамик  (19.30)

Субота

Полуфинале  (ФМП/Св. Ђорђе – Партизан/Н. Пазар) (17)

Полуфинале (Мега/Борац – Ц. звезда /Динамик)  (21)

Недеља

Финале (17)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести