УТАКМИЦА ОДЛУКЕ Кошаркаше Србије од Мундобаскета дели Израел

Мушка сениорска репрезентација Србије у данас игра одлучујућу утакмицу за одлазак на Светско првенство које се ове године одржава у Кини.
1
Фото: EPA/LARRY W. SMITH

За сигуран пласман на планетарну смотру, наш тим ће морати да савлада селекцију Израела, која такође, у случају победе, има шансе да се нађе на Мундобскету.

После пораза од Естоније у Талину, наша репрезентација се нашла у истој ситуацији као пре шест година у борби за одлазак на Европско првенство у Словенији. Тада је Србија, после пораза у гостима од Естоније, дочекала Израел у Београду и победом обезбедила пласман на Евробаскет.

У односу на тим који је наступио у Естонији, селектор Ђорђевић ће за меч са Израелом моћи да рачуна на Николу Милутинова и Владимира Лучића, који су се, после евролигашких утакмица, придружили националном тиму. У Београду је и Василије Мицић, али је његов наступ неизвестан због повреде.

- Свесни смо у каквој смо ситуацији и знамо шта нам је чинити. Са Израелом нас чека најбитнија утакмица, као и пре неколико година када је одлучивао меч последњег кола против њих у Београду за пласман на ЕП. Сигурно нас чека тврд меч. Они се дижу као репрезентација, имају изузетно квалитетне играче. Треба да се смиримо, анализирамо њихову игру најбоље што можемо, али пре свега морамо да се усредсредимо на нашу игру и принципе на којима од почетка инсистирамо – рекао је селектор Србије Александар Ђорђевић.

Милош Теодосић се ужелео кошарке. Није то морао да каже. Видело се у сваком покрету на терену дворане у Талину. Иако је јасно да му још недостаје ритма, меч је завршио са дабл-дабл учинком – уз 16 поена, уписао и 10 асистенција. Нажалост, тројка којом је Србија могла да оде у продужетак и бори се за победу, па и да са леденог Балтика оде у Кину, није ушла. Одлука је одложена за три дана.

После свега, Теодосић није желео да претерано прича о својој игри. На ту тему, кратко је рекао:

- Баш сам се ужелео да кошарке. Али, далеко од тога да сам најспремнији могући. Доживели смо тежак пораз, али таквих пораза је у овим квалификацијама било много. Губи се од слабијих противника, добијају се бољи. Не могу да замерим ниједном играчу. Сви који су ушли на терен, дали су свој максимум. Једина добра ствар у свему овоме је што имамо још једну утакмицу коју морамо да одиграмо много боље и концентрисаније. Наравно, да победимо. Морамо да се концентришемо на Израел, да уђемо у ту утакмицу како би требало и да је победимо – нагласио је Теодосић.

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести