ВАБА лигa: У Новосађанке сигурно до победе

Кошаркашице Војводине савладале су екипу Орлова, у оквиру Б групе петог кола регионалне ВАБА лиге.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Новосађанке су сусрет преломиле у другој четвртини, када су сјајном одбраном, али и врло добром игром у нападу стекле предност, коју су, уз мале потешкоће, успеле да сачувају до краја утакмице и остваре и трећу победу у шампионату.

Имале су гошће намеру да наставе са добрим резултатима у регионалном првенству и против екипе из Бањалуке, а тако су и отвориле сусрет. После непуна четири минута, црвено-беле водиле су 10:5, да би дефанзива попустила у наставку четвртине, што су домаће искористиле и преокренуле резултат. Међутим, друга четвртина протекла је у потпуности у знаку Војводине. Серијом 13:0 Новосађанке су трасирале пут ка вођству од 14 разлике средином деонице, а оно што је могло да радује тренера Александра Јовановића је да такав налет није био инспирација једне играчице, већ неколико њих.

Игра гошћи изгледала је тимски, како у нападу, тако и у одбрани, па су тај део игре завршиле са примљених тек 10 поена, за суфицит од 11 разлике пред одлазак на велики одмор.

За разлику од првог полувремена, почетак другог није слутио на добро. Екипа Орлова приближила се на само кош заостатка средином квартала, да би Новосађанке одбиле тај налет и повратиле двоцифрено вођство. У последњих 10 минута такође ништа није препуштано случају. Војводина је додатно подигла ниво игре, отишла и на плус 20 и потом у лаганом ритму привела утакмицу крају.

Орлови – Војводина 60:79 (24:23, 10:22, 18:20, 8:14)

БАЊА ЛУКА: Обилићево, гледалаца: 100, судије: Станковић, Галић, Павичић.

ОРЛОВИ: Ристић 14, Радуловић 6, Свитлица 10, Шипка 10, Кондић 4, Вулић, Митровић 6, Тадић 8, Предојевић 2, Девура, Дамјановић, Марин.

ВОЈВОДИНА: Мекнил 23, Радуловић 6, Јанковић 8, Томпсон 11, Селаковић 18, Живковић, Марјановић, Јаковљевић 2, Марић 9 (14ск), Митровић 2.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести