Владимир Шишка: Клуб расте и напредује

Од неверице и сумњичавости, до реалних показатеља да Кошаркашки клуб Војводина из­раста у озбиљан спортски колектив, прошло је кратко време, тек нешто више од пола године.
Директор клуба Владимир Шишка
Фото: Директор клуба Владимир Шишка

Наиме, пролетос је клуб заузео последње место у Кошаркашкој лиги Србије и претила му је селидба у нижи ранг, али је због проширења лиге остао у КЛС. Сада је Војводина усамљена на челу табеле са шест победа из исто толико кола и један је од главних кандидата за пласман у Суперлигу! За  онај део новосадске спортске јавности мало упућеног у клупска дешавања, после неколико година у којима је клуб био на ивици амбиса, а у јесен 2018. практично пред гашењем, лидерска позиција Воше представља изненађење. Но, клуб се стабилизује, расте и напредује у свим сегментима. Тим поводом разговарали смо са директиром клуба Владимиром Шишком.

- Када је у октобру прошле године актуелна управа преузимала клуб затекла је тешко стање и нагомилане дугове, али је имала јасан план како да крене напред – каже Шишка. - И поред тога, стекао сам утисак да то није озбиљно схваћено. На сву срећу, успели смо да се изборимо са многим тешкоћама, с обзиром да су се појављивали дугови који нису били приказани, самим тим нисмо знали да постоје. 

Познато је да је клуб већ после два месеца након доласка нове управе запао у проблеме (блокадом рачуна) јер је један од поверилаца изиграо договор, а прописи КСС су такви да када крене сезона могу да се региструју само четири сениорска играча. Са две трећине јуниора у тиму и блокираним рачуном минула сезона је завршена на зачељу, али је за предстојећу формиран квалитетан тим и стручни штаб.

-За одличан старт у сезони најзаслужнији су играчи, као и читав спортски сектор. Велике заслуге за овај искорак има Град Нови Сад, који је допринео финансијској стабилизацији клуба, као и председник Богдан Кузмановић. Захваљујући њима успели смо да успоставимо релативну финансијску стабилност. Када кажем релативну мислим на дугове који и даље постоје и које враћамо, али тренутно не угрожавају елементарно функционисање клуба.

Новосађани као да су навикли да се у њиховом граду не игра врхунска кошарка, а да Војводина није у позицији да стане уз раме најуспешнијим клубова у држави. Ипак, амбиције управе нису мале, напротив. Постоји жеља и план да се ситуација дијаметрално измени.

-У овој сезони желимо да будемо међу прве три екипе у КЛС и да уђемо у АБА 2 лигу и од тог циља, без обзира на све околности, не одступамо. То ће догодине бити велики изазов, јер се у исто време игра АБА 2 и КЛС, што изискује већи број квалитетних играча, самим тим и веће трошкове. Следећи циљ нам је улазак у АБА лигу.

АБА лига је озбиљно такмичење у којима клубови имају, за српске прилике, велике буџете, далеко веће од оног којим црвено – бели тренутно располажу.                    

Директор сматра да клуб може да уђе у ред најбољих у држави уз квалитетног спонзора.

-Улазак међу најбоље у држави  захтева велику подршку града, али пре свега проналазак барем једног финансијски моћног спонзора. Радимо на томе да потпишемо уговор са једном респектабилном међународном компанијом и уколико у томе успемо биће то основ за нови, велики искорак клуба – нада се Владимир Шишка.  

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести