КЛС: Војводина  после драме савладала  Слободу (94:86)

НОВИ САД: Поново драма на Спенсу, овај пут у 22. колу Кошаркашке лиге Србије против Слободе , и права симултанка сјајног Милоша Грубора!
1
Фото: Dnevnik.rs

Овај момак је одлично почео утакмицу, а завршио је у великом стилу јер је у продужетку био феноменалан, нанизавши 11 поена заредом, те је тако трасирао победу Новосађана којом је опстанак црвено – белих дефинитивно обезбеђен.

Војводина је била силна на старту, играјући своју препознатљиву кошарку, а добро су шутирали Грубор и Ковачевић. Почетком друге деонице црвено – бели су имали и 15 поена вишка (31:16), али су Ужичани почели да топе предност домаћих и успели да ухвате прикључак.

У другом полувремену, најбољи играч Слободе, тамнопути Маркус Ловет је показао зашто је један од најбољих играча лиге. Под његовом диригентском палицом црвено – црни су после четири минута стигли до поравнања (48:48), али је Грубор са неколико врхунских потеза у нападу поново донео вођство Новосађанима.

У последњој деоници виђена је велика борба и резултатска клацкалица, те су уз велику драму у завршници оба тима могла да реше меч у своју корист. Ловет је седам секунди пре краја уз фаул изједначио, али није искористио додатно слободно бацање, а Груборов шут за три поена је “испао” из обруча.

Фото: Dnevnik.rs

А у додатних пет минута, виђена је феноменална рола Милоша Грубора, погађао је као снајпером, Ужичани нису успели да га зауставе и бодови су остали у Новом Саду.

„ Честитке мојим момцима на победи и Ужичанима на играма у досадашњем делу сезоне. Мислим да је утакмицу одлучио наш вољни моменат, да смо више желели победу од противника.  Хвала публици на подршци, али сматрам да ови момци заслужују још већи ветар у леђа, јер дају последњи атом снаге на терену“, рекао је по завршетку утакмице тренер Војводине Филип Соцек.

Тренер Слободе Владимир Лучић рекао је да се слаже са колегом Соцеком да је вољни моменат одлучио победника, и да су играчи Војводине „изгинули“ на терену.

„Знали смо какво нас гостовање чека у Новом Саду, али мислили смо да ћемо на квалитет и искуство добити утакмицу. Ми смо везали три пораза и то је битно променило ситуацију. Морамо да се што пре опоравимо и на високом нивоу одиграмо „комшијски“ дерби са Златибором“, рекао је Лучић.

 Д. Кнежић

Фото: Dnevnik.rs

Фото.: С . Шушњевић

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести